05 / 05 / 2024

İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında

İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında

İtfaiye deyince akla ilk olarak yangın geliyor. Ancak değişen dünyada itfaiyeciler artık kurtarma, doğal afetler, kazalara müdahale, eğitim ve önleme çalışmalarında da yeni misyon üstlendi...

İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300! Megakent dünyanın en zengin şehirleri arasında!

“Dünyanın En Zengin Kentleri 2023” raporuna göre,  İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300 olarak belirlendi. Peki en çok dolar milyoneri nerelerde? İşte ayrıntılar...

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Borsa İstanbul'da rekor kırıldı! Geçen hafta 300 bin yeni yatırımcı geldi! 

Borsa İstanbul’da artış sürerken, 2-9 Haziran haftasında 300 bin yeni yatırımcının geldiği belirlendi. Bu sene halka arzda da 25.9 milyar lira ile TL bazında şimdiden rekora imza atıldı. 

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

İstanbulkart’ı olanlara müjde! 300 TL ödeme yapılacak

İstanbul'da ulaşımda ödeme sıkıntısı yaşayan vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) müjde geldi. Şehir içi toplu ulaşım ücretini ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için 300 lira ödenmeye başlandı.

İBB mezuniyet şartsız, sınavsız 300 personel alımı yapıyor! Başvurular başladı! Elinizi çabuk tutun! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 300 personel alımı yapacağını duyurdu. Peki başvuru şartları ne oldu? İBB personel başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

İstanbul'da 24 ay eşit taksit ve 300 bin TL peşinatla konut fırsatı! Resmen başladı! İsteyen herkes alabilecek!

Hava Kent Yapı Kooperatifi'nin İstanbul'da hayata geçirdiği yeni projesinden 300 bin TL peşinat ve 24 ay eşit taksitle konut sahibi olmak mümkün. İşte proje detayları...

TOKİ'den İstanbul'a 300 yeni konut müjdesi! Resmen açıklandı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul projeleri için düğmeye bastı. TOKİ bu kapsamda mega kentte 300 yeni konut inşa edecek.

2023'e kadar 100 bin konut dönüşecek!

Türkiye genelinde riskli konutların dönüşümü hızla devam ediyor.  Sadece İstanbul’da 300 bini acil 1.5 milyon konut var. İstanbul genelinde dönüşecek 2023'e kadar 100 binden fazla konutun dönüşmesi hedefleniyor. 

KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüme 1 milyar TL yatırım!

İstanbul'da 300 bin konutun kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Dönüşüme yeni model geliştiren KİPTAŞ çalışmalar dahilinde 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptı. 

İstanbul'da 300 bin konut riskli!

İstanbul Zeytinburnu'nda çöken 5 katlı bina sonrasında kentsel dönüşüm gerçeği tekrar gözler önüne serildi.  İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu İstanbul'da acil olarak 300 bin konutun dönüşmesi gerektiğini dile getirdi. 

İstanbul'un o ilçesindeki 7 bin 300 bina riskli!

Saadet Partisi Güngören İlçe Başkanlığı, Güngören ilçesine ilişkin bir deprem ve kentsel dönüşüm analiz raporu yayınladı. Raporda, Güngören'in tamamının kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu ve 7 bin 300 binanın İstanbul depreminde büyük hasar göreceği belirtildi.

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar'da bina dayanıklılık testine başvurular arttı. Deprem sonrasında geçtiğimiz 50 günde 300 kişi, bina sağlamlık raporu için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.

İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında Haberi

İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında

Kanun-i Sultan Süleyman’ın fermanından tulumbacılara, tulumbacılardan Kont Szechynı Paşa’ya, Paşa’dan modern, hızlı, eğitimli İstanbul İtfaiyesine...



İstanbul İtfaiyesi; Kocayusuf, Ahtapot, Yengeç, Hızırgüç, Alev Kartalı olarak adlandırılan en modern itfaiye araçları ile 24 saat görev başında. İtfaiye deyince akla ilk olarak yangın geliyor. Ancak değişen dünyada itfaiyeciler artık kurtarma, doğal afetler, kazalara müdahale, eğitim ve önleme çalışmalarında da yeni misyon üstlendi. İstanbul İtfaiyesi yurt içi ve yurt dışında birçok doğal afetlerde görev aldı.


İstanbul İtfaiyesi yılda 427 bin vatandaşa afet ve korunma eğitimi verdi. Yurtiçi ve yurtdışı itfaiye teşkilatlarına da eğitim veriliyor. Bina yapımlarında projelerinden denetleyerek gerekli yangın ve afet güvenliği tedbirleri alınması konusunda yol gösterici oldu.


2014 yılı sayılarla İstanbul İtfaiyesi


Eğitim verilen vatandaş 427.782

Yetiştirilen itfaiye gönüllüsü 5245

Yangınlara ortalama varış süresi 5 Dk 

Araç 719

Personel...