05 / 05 / 2024

İstanbul İtfaiyesinin kuruluşu

İstanbul İtfaiyesinin kuruluşu

İtfaiye deyince akla ilk olarak yangın geliyor. Ancak değişen dünyada itfaiyeciler artık kurtarma, doğal afetler, kazalara müdahale, eğitim ve önleme çalışmalarında da yeni misyon üstlendi...

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

İngiliz konut finansman kuruluşu Nationwide'dan 113 bin çalışanına esnek çalışma modeli!

İngiltere'nin en büyük konut finansman kuruluşu olan Nationwide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası da 13 bin çalışanının istediği yerden çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Martı GYO'nun Bağımsız Denetim Kuruluşu tescillendi!

Martı GYO'nun 01.04.2019-31.03.2020 Dönemi Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak seçtiği Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş. İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: Türkiye'nin 2020'de yüzde 5'lik büyüme hedefi var!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin Yeni Ekonomik Programı'ndaki (YEP) büyüme hedeflerinin makro dengesizlikleri artırabileceğini aktardı.

Doğan Holding yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvuruda bulundu!

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, "D Yatırım Bankası Anonim Şirketi"nin kuruluşu için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuruda bulundu.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 sonuçları açıklandı!

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 51,1 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu...

İstanbul İtfaiyesinin kuruluşu Haberi

İstanbul İtfaiyesinin kuruluşu

Kanun-i Sultan Süleyman’ın fermanından tulumbacılara, tulumbacılardan Kont Szechynı Paşa’ya, Paşa’dan modern, hızlı, eğitimli İstanbul İtfaiyesine...



İstanbul İtfaiyesi; Kocayusuf, Ahtapot, Yengeç, Hızırgüç, Alev Kartalı olarak adlandırılan en modern itfaiye araçları ile 24 saat görev başında. İtfaiye deyince akla ilk olarak yangın geliyor. Ancak değişen dünyada itfaiyeciler artık kurtarma, doğal afetler, kazalara müdahale, eğitim ve önleme çalışmalarında da yeni misyon üstlendi. İstanbul İtfaiyesi yurt içi ve yurt dışında birçok doğal afetlerde görev aldı.


İstanbul İtfaiyesi yılda 427 bin vatandaşa afet ve korunma eğitimi verdi. Yurtiçi ve yurtdışı itfaiye teşkilatlarına da eğitim veriliyor. Bina yapımlarında projelerinden denetleyerek gerekli yangın ve afet güvenliği tedbirleri alınması konusunda yol gösterici oldu.


2014 yılı sayılarla İstanbul İtfaiyesi


Eğitim verilen vatandaş 427.782

Yetiştirilen itfaiye gönüllüsü 5245

Yangınlara ortalama varış süresi 5 Dk 

Araç 719

Personel...