27 / 04 / 2024

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.



Barclays, kredi-değer oranı yüzde 90'dan fazla olan 2 senelik sabit faizli ve masrafsız konut kredisi ürününün faiz oranını yüzde 6'nın üzerinden bu eşiğin altına indiriyor. Bu değişiklik, daha az mevduatı olan kişiler için konut satın almayı daha uygun hale getirmeyi hedefliyor. Banka aynı zamanda, daha geniş çevresel hedeflerle uyumlu olarak enerji tasarruflu konutlar satın almak için finansal teşvikler sağlayan yeşil konut kredisi girişimi için oranlarını indirecek.

 İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

investing.com’un haberine göre; Barclays, yüzde 95 gibi yüksek bir kredi-değer oranına ihtiyaç duyan müşteriler için, yeni konut sahiplerinin mali yükünü hafifletecek ipotek garantisi programı çerçevesinde oranları düşürdü. Bununla beraber banka, değeri 2 milyon ila 5 milyon sterlin arasındaki mülkler için oran indirimleri sağlayarak pazarın üst kesimine hitap ediyor. Mevcut Barclays müşterileri, bir ila 5 sene arasında değişen bağlılık programlarında daha düşük faiz oranlarından yararlanacakları için kapsam dışına çıkarılmadı.

 İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Öte yandan, NatWest de salı gününden itibaren geçerli olmak üzere konut kredisi oranlarında stratejik düşüşler yaptı. Düzenlemeler, 2 ve 5 yıllık satın alma anlaşması oranlarında 26 baz puana kadar bir düşüş ve benzer vadeli tekrar ipotek oranlarında 40 baz puana kadar bir düşüşü içeriyor. İlk defa konut alacak kişiler ise oranların 26 baz puana kadar düştüğüne şahit olacak. Özellikle NatWest, 55 baz puana varan indirimlerle iki yıllık satın al-kirala oranlarında önemli indirimler sağlıyor. Bu vadelerdeki yeni iş satın al-kirala oran indirimleri, 3 bin 499 sterlinlik artırılmış ürün ücreti ile beraber 100-106 baz puan arasında değişerek daha da belirgindir. Satın al-kirala konut kredisi oranları da 2 yıllık planlarda 85 baz puana kadar düşürüldü.

Barclays ve NatWest'in bu düzenlemelere ilaveten Principality Building Society de kredi şartlarını gözden geçirerek konut ve yatırım amaçlı gayrimenkuller için indirimli oranlar sağlıyor. Ayrıca, bunlardan bazıları müşterilerin ön maliyetlerinden tasarruf etmeleri amacıyla ek ücretleri de ortadan kaldırıyor.

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!


Geri Dön