11 / 05 / 2024

istanbul Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi

istanbul Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi'ni başlatıyor. Düzenlemeyle birlikte araçların ve yayaların ışıklarda geçişleri kolaylaştırılıyor.

İstanbul Havalimanı'na kademeli taşınılacak!

Atatürk Havamilanı’nın İstanbul Havalimanı’na 30 Aralık’ta planlanan taşınması ertelendi. Tek seferde yapılacak büyük taşınmadan da vazgeçildi. Taşınma kademeli bir şekilde yürütülecek.

İstanbul'da Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi'ni başlatıyor. Düzenlemeyle birlikte araçların ve yayaların ışıklarda geçişleri kolaylaştırılıyor.

İstanbul Sirkeci'de yaya geçidi kalkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Fatih-Sirkeci'de Şehir Hatları Vapurları önünde yer alan tarihe tanıklık etmiş Sirkeci Yaya Üstgeçidi'nde, yaya güvenliğini sağlama gerekçesiyle kaldırma çalışmalarına başladı

Kocaeli'deki köprülü kavşağa güvenli yaya geçidi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köprülü kavşakla araç trafiğini rahatlattığı Değirmendere’de yayalar için de önlem aldı. Kavşağın doğusunda kısmında karşıdan karşıya geçiler için yaya üst geçidi yapıldı.

Çırağan Palace Kempinski İstanbul'a 'En iyi Denizaşırı İş Oteli' Ödülü!

Çırağan Palace Kempinski istanbul, dünyanın en önemli seyahat dergilerinden biri olan Conde Nast Traveller'ın ingiliz baskısının okurları tarafından bir kez daha "Okur Seyahat Ödülleri 2014"de dünyanın en iyi otelleri arasında seçildi.

Türk Hava Yolları, Avea ile birlikte Discover İstanbul mobil uygulamasına imza attı!

Avea, Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliğine giderek, İstanbul hakkında en doğru ve güncel bilgiye en kolay şekilde erişimi sağlamayı hedefleyen “Discover Istanbul” mobil uygulamasına imza attı...

İstanbul'da bugün bu yollara dikkat!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Kadıköy’de yapılacak olan koşu nedeniyle bazı yolların kademeli olarak trafiğe kapatılacağını duyurdu. İstanbul'da trafiğe kapatılacak yollar haberimizin içinde yer alıyor

Martı İstanbul Hotel'de Kurban Bayramı!

Benzersiz tasarımı ile şehrin kalbinde yer alan Martı Istanbul Hotel, sunduğu özel hizmetlerle Kurban Bayramı’nda da İstanbul’un buluşma noktası olacak.Hotel, seçkin konuklarına özel bir bayram paketi hazırladı.

İstanbul EDITION’a ‘En İyi Lüks Otel Ödülü’ verildi!

EDITION markasının Avrupa’daki ilk oteli, The Istanbul EDITION; Luxury Lifestyle Awards tarafından düzenlenen uluslararası yarışmada ‘Lüks Otel’ kategorisinde birinciliği elde ederek, ödüllerine bir yenisini daha ekledi...

Cennet Mahallesi yaya geçidi Eylül ayı sonunda açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece/Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonuna konforlu bir yaya ve engelli erişimi sağlamak amacıyla, mevcut yaya üstgeçidi yerine, D-100 Karayolu altına yeni bir yaya altgeçidi yapıyor.

Güneşli'de benzersiz bir proje: Divan Suites İstanbul G-Plus

Türkiye'nin otelcilik ekolü Divan Grubu, Mar Yapı işbirliğiyle, İstanbul'un yükselen yatırım merkezi Güneşli'de önemli bir projeyi hayata geçirdi. Divan Suites istanbul G-Plus, 120 Standart Oda, yer alıyor.

Cennet Mahallesi yaya geçidi Eylül Ayı'nda açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece/Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonuna konforlu bir yaya ve engelli erişimi sağlamak amacıyla, mevcut yaya üstgeçidi yerine, D-100 Karayolu altına yeni bir yaya altgeçidi yapıyor.

İstanbul'da bugün trafiğe kapalı olan yollar!

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yarın yapılacak kutlamalar nedeniyle bazı yolların trafiğe kademeli olarak kapanacağını açıklandı. Emniyet, trafiğin oluşmaması için sürücüleri belirlenen alternatif yolları kullanmaları konusunda uyardı...

istanbul Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi Haberi

istanbul Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sinyalize kavşaklarda Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesini hayata geçiriyor.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, düzenlemeyle, araçların kırmızı ışıkta bekleme süresi azalırken, yayaların da güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi sağlanıyor. 


Trafiğin geliş ve gidiş yönündeki trafik ışıklarının birbirinden bağımsız olarak çalıştığı düzenlemede, karşıdan karşıya geçmek isteyen bir yaya, trafik butonuna bastığında sadece geçiş yaptığı kısımdaki araçlar duruyor. Diğer yöndeki araçlar gereksiz yere durmak zorunda kalmıyor.


Yaya, orta refüje yapılan yaya bekleme alanına geldiğinde yeniden butona basarak, yine sadece geçiş yaptığı kısımdaki trafiği durdurmuş oluyor. Böylece, yaya orta refüje gelene kadar trafiğin diğer yönü boş yere beklemiyor. Bu uygulama sayesinde trafik çift yönlü olarak durmadığı için araçların ışıkta bekleme süresi azalıyor.


Şimdiye kadar 100'ün üzerinde kavşakta uygulanan Kademeli Yaya Geçişi Düzenlemesi, okul gibi...