17 / 07 / 2024

istanbul kira oranları

istanbul kira oranları

Araştırmada ayrıca İstanbul kenarlarına doğru 1500 - 1600 TL den daha düşük kiralık daire bulmanın neredeyse imkansız olduğunu merkezi konumda bulunan semtlerde ise bu kira oranlarının 2000 TL ile 5000 TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

İstanbul'daki öğrenciler kira fiyatlarını arttırdı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul’da kiraların ikiye katladığını söyledi. Nisan-Mayıs’a kadar fiyatların yüzde 30-40 civarında arttığını, geçen yıl 1000 lira olan bir evin şu anda 2 bin lira civarında tutulduğunu belirtti.

Martı Marina ve Martı Myra'nın kira oranları belli oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Martı Marina tesisi ve Martı Myra'nın kira oranlarının belirlendiğini açıkladı. İşte detaylar...

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

TÜİK'in açıkladığı bilgilere göre, enflasonun yüzde 1,18 artışa geçmiş olması kira fiyatlarına da etki etti. İşyeri ve ofislerin kira oranı da, 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanıyor. Buna göre işyeri ve ofislere ocak döneminde en fazla yüzde 72,31 kira zammı yapılabilecek

Kasım ayı kira artış oranı 2022 belli oldu mu?

Kasım ayı kira artış oranı merak edilip araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere kira zammına sabit oran getirildi. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak bu sözleşme ile kira oranları sabit tutuldu. İşte Kasım ayı kira artış oranı detayları!

Ev kirası artışı neye göre yapılır?

Türkiye genelinde artan kira fiyatları tartışma konusu oldu. Peki, kira oranları neden yükseliyor? Kiraya yapılan zamlar neye göre yapılıyor? İşte detaylar...

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, perakende ve hizmet sektörünün koronavirüs sebebiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz" dedi... 

2020 Mart’ta kira artışı ne kadar oldu?

Enflasyonun belli olması ile mart ayında kiralara yapılabilecek en yüksek zam oranı da belli oldu? 2020 Mart ayında kira oranları en fazla ne kadar artabilir?

Kiraya yüzde kaç zam yapılacak?

Meclis'te kabul edilen yeni yasa tasarısıyla kira oranlarının belirlenmesinden önemli bir değişikliğe de gidildi. Böylece yıllık kira oranları TÜFE üzerinden belirlenecek. Bu kararla ev sahipleri, bu sene kiraya en fazla yüzde 15 zam yapabilecek.

Resim İstanbul kira kampanyası!

Resim İstanbul kira kampanyası hakkında detaylar haberimizde yer alıyor.  1+1'den 4+1'e kadar daire tiplerine yer verilen proje Ortadoğu Grup imzasını taşıyor. 

Kira zam oranları Eylül 2017!

Taşınmazını kiraya veren gayrimenkul sahipleri, sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Kira zam oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira zam oranları Eylül 2017..

Kira artış oranları Eylül 2017 belli oldu!

Eylül ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracıların kira bedeline yapılacak zam oranı açıklandı. İşte kira artış oranları Eylül 2017..

Kira artış oranları 4 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Eylül ayında kullanılacak kira artış oranları 4 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak..

Kira zam oranları Ağustos 2017!

Kira sözleşmesi yenilenen kiracılara TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranları doğrultusunda zam yapılıyor. İşte konut zam oranları Ağustos 2017..

Kira artış oranları Ağustos 2017 belli oldu!

Kiracılarla yapılan kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kiracıya belli oranlarda zam yapılıyor. 2017 Ağustos ayında kiracılara yapılacak kira artış oranları belli oldu...

istanbul kira oranları Haberi

istanbul kira oranları

FİKİRTEPEHABER.com olarak yaptığımız araştırmalarda, Fikirtepe'den taşınan vatandaşlar kira gelirinden olmasının yanında aldıkları kira oranlarının zamanla yetersiz kalmasından dolayı ekonomik bir çöküntü içerisine girmiş bulunmakta. Araştırmada ayrıca İstanbul kenarlarına doğru 1500 - 1600 TL den daha düşük kiralık daire bulmanın neredeyse imkansız olduğunu merkezi konumda bulunan semtlerde ise bu kira oranlarının 2000 TL ile 5000 TL arasında değiştiğini hatta Lüks mekanlara doğru daha da yükseldiğini söyleyebiliriz.


Kentsel Dönüşüm ile konut fiyatlarının 4-5 kat arttığı İstanbul'da, inşaat çalışmaları nedeniyle kiralık ev bulmak zorlaştı. Fikirtepe'de evler nasılsa yıkılacak beklentisiyle sağlam kiracının bulunamaması ve kiraya verilen bir çok evin kirasının tahsil edilememesi kira geliriyle yaşayan Mal sahiplerini ekonomik olarak fakirleşmesine sebep olmakta. 


Fikirtepede son durum

Fikirtepe'de bazı projelerin başlamasına rağmen bir çok ada içerisindeki imzaları tamamlanamayan...