29 / 04 / 2024

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

TÜİK'in açıkladığı bilgilere göre, enflasonun yüzde 1,18 artışa geçmiş olması kira fiyatlarına da etki etti. İşyeri ve ofislerin kira oranı da, 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanıyor. Buna göre işyeri ve ofislere ocak döneminde en fazla yüzde 72,31 kira zammı yapılabilecek



Haberler.com'dan Yavuz Selvi'nin haberine göre TÜİK verilerine göre enflasyon aralıkta yüzde 1,18 yükseliş oldu. Senelik enflasyon yüzde 64,27'ye çıktı.  Aralık enflasyonu piyasa beklentisinin üstüne çıkamazken  bu rakam son 9 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

İŞYERİ VE OFİSİLER İÇİN ZAM SINIRI YOKTU

2022 yılı içerisinde astronomik olarak yükselen ev kiraları sonrası konut kira zam oranlarına Temmuz 2023'e kadar yüzde 25 sınırı getirilmişti. Ancak işyeri,  ofis, depo ve dükkanlar için herhangi bir sınırlama getirilmemişti. İşyeri ve ofisler 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanmaya devam ediliyor.

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

İŞYERİ KİRA ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre; İşyeri kira yükselişi zam oranı Ocak 2023 döneminde yüzde en fazla 72,31 oranında artış uygulanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön