16 / 05 / 2024

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

TÜİK'in açıkladığı bilgilere göre, enflasonun yüzde 1,18 artışa geçmiş olması kira fiyatlarına da etki etti. İşyeri ve ofislerin kira oranı da, 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanıyor. Buna göre işyeri ve ofislere ocak döneminde en fazla yüzde 72,31 kira zammı yapılabilecek



Enflasyon, genellikle bir ülkede fiyatların ortalama olarak ne kadar hızlı artış gösterdiğini belli eder. Enflasyon oranının yüksek olması,  para biriminin satın alma gücünün düştüğü manasına gelebilir, yani aynı oranda para ile daha az şey alınabiliyor olabilir. Enflasyonun sebepleri arasında, üretim maliyetlerinin yükselişi, fiyat artışını destekleyen bir talebin olması, ve hükümetlerin para basarak borçlarını ödeme çabası gibi faktörler sayılabilir. 
Enflasyonun önlenmesi veya düzenlenmesi, genellikle hükümetlerin para politikalarını yönetmeleriyle gerçekleştirilir.

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

Tefe, genellikle bir ülkede fiyatların ortalama olarak ne kadar azaldığını gösterir. Tefe oranının yüksek olması, para biriminin satın alma  gücünün artığı anlamına gelebilir, yani aynı miktarda para ile daha fazla şey alınabiliyor olabilir. Tefe oranının yüksek olması, genellikle bir ülkenin ekonomik sıkıntılarının olduğunu ve bu sıkıntıların çözümü için çeşitli çabaların yapıldığını gösterir. Tefe oranının düşük olması ise,  genellikle bir ülkenin ekonomik olarak güçlü olduğu anlamına gelebilir. Tefe oranının önlenmesi veya düzenlenmesi, genellikle hükümetlerin para politikalarını yönetmeleriyle gerçekleştirilir.

Yüzde 30'luk memur zammından sonra bedelli askerliğin fiyatı belli oldu! Fiyatı duyanlar gözlerine inanamadı!

2023'ün ilk kampanyaları başladı! Bosch çamaşır makineleri uygun fiyatla... 4 Ocak fiyat listesi

Yüzde 30'luk memur zammından sonra bedelli askerliğin fiyatı belli oldu! Fiyatı duyanlar gözlerine inanamadı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön