03 / 05 / 2024

Yüzde 30'luk memur zammından sonra bedelli askerliğin fiyatı belli oldu! Fiyatı duyanlar gözlerine inanamadı!

Yüzde 30'luk memur zammından sonra bedelli askerliğin fiyatı belli oldu! Fiyatı duyanlar gözlerine inanamadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını yaptığı yüzde 30'luk emekli ve memur zammından sonra bedelli askerlik fiyatlarını bekleyenlerin de merakı giderilmiş oldu.



Askerliğe hak kazanan kişilerin askerlik tecil veya muafiyet için ücret ödeyebilecekleri bir sistemdir. Bu sistem, Türk ordusundaki asker eksikliğini gidermek için 2016 yılında tanıtıldı. Bedelli askerlik sisteminde askerlik hakkı bulunan kişiler askerliklerini belirli bir süre tecil ettirebilmek veya askerlikten  tamamen muaf olabilmek için devlete ücret ödeyebilirler. Bedelli askerlik ücreti, kişinin hizmetten muaf olmak veya ertelemek istediği sürenin uzunluğuna göre değişmektedir. 

Yüzde 30 luk memur zammından sonra bedelli askerliğin fiyatı belli oldu! Fiyatı duyanlar gözlerine inanamadı!


Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı  5 bin 500 lira oldu. Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 TL'ye çıkarma kararı aldıklarını ifade etti. Her sene memur maaş zammına endekslenmiş biçimde iki kez artan bedelli askerlik fiyatının 2023 Temmuz ayına kadar geçerli olan fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. Bu sayede bedelli askerlik fiyatı 104.202 TL oldu.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL BELİRLENİYOR?

7179 sayılı Asker alma Kanunu 9. maddesi uyarınca bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısı baz alınarak her sene ocak ve temmuz aylarında yeniden tespit ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön