28 / 08 / 2024

Yüzde 30'luk memur zammından sonra bedelli askerliğin fiyatı belli oldu! Fiyatı duyanlar gözlerine inanamadı!

Yüzde 30'luk memur zammından sonra bedelli askerliğin fiyatı belli oldu! Fiyatı duyanlar gözlerine inanamadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını yaptığı yüzde 30'luk emekli ve memur zammından sonra bedelli askerlik fiyatlarını bekleyenlerin de merakı giderilmiş oldu.



Bedelli Askerlik Kanunu

Bedelli askerlik fiyatı ve şartları 26 Haziran 2019 tarihli Askeralma Kanunu ile düzenlenir. Kanun 9. maddesinde “İstekli olanlardan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenecek sayıda yükümlü, 240.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak bedel tutarını silahaltına alınmadan  önce Bakanlıkça belirlenecek zamanda nakit ödemeleri ve bir aylık temel askerlik eğitimini yapmalaerı hâlinde askerlik hizmetini yapmış sayılırlar.” şeklinde ifade edilir.

Yüzde 30 luk memur zammından sonra bedelli askerliğin fiyatı belli oldu! Fiyatı duyanlar gözlerine inanamadı!

Bedelli Askerlik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Kanunda belirtildiği halde "240.000 * memur aylık katsayı" formülüyle bedelli askerlik ücreti tespit edilir. Bedelli askerlik tutarı ilgili senenin ocak ve temmuz ayları olmak  üzere 6 ayda bir hesaplanır

Bedelli Askerlik Ücretine Taksit Yapılıyor mu?

Belli askerlik ücretine taksit uygulanmıyor. Yani bedelli askerlikten faydalanamak isteyenler ücretini nakit olarak yatırmak zorundadır. İlgili kanunda şu şekilde ifade edilir: "Bakanlıkça tespit edilecek sürede peşin ödemeleri ve bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaları hâlinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar."

A101 soğuk havalarda içinizi ısıtacak! Xiaomi ısıtıcılarda kış indirimi... 4 Ocak fiyat listesi

Altus buzdolabı alacaklar dikkat! Hepsi Burada'dan uygun taksitle buzdolabı! 4 Ocak fiyat listesi

2023'ün ilk kampanyaları başladı! Bosch çamaşır makineleri uygun fiyatla... 4 Ocak fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön