02 / 07 / 2024

İstanbul konut hareketliliği

İstanbul konut hareketliliği

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2017 yılının çeyrek dönemlerinde yayınlanan Yapı İzin istatistikleri Raporu’nun 2017 ilk yarı verileri, gayrimenkul sektöründe İstanbul’daki hareket hızının Anadolu’nun diğer illerine göre düşük kaldığını ortaya koydu.

TOKİ 43 ilde konut ve iş yerlerini satışa çıkarıyor!

TOKİ'den 43 şehirde satılık konut ve iş yeri duyurusu. TOKİ’den 43 şehirde ev ve iş yerleri satışa çıkardığını açıkladı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'in dahil olmak üzere 26 ilde konut; bu kentlerin bazılarının da yer aldığı toplam 29 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu.

Tahincioğlu yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çengelköy konut projesi için düğmeye basan Tahincioğlu, yatırımlarına devam ediyor. Firma yıl sonuna kadar Göcek projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. 

Keşan'da toplu konut projesi için çalışmalar başladı! 

Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan'da inşa edilecek toplu konut projeleri için çalışmalarının başladığını duyurdu. 

2019'da konut sahipliği yüzde 58.8 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını yayımladı.  2019'da konut sahipliği yüzde 58.8 oldu.

Konut ve iş yeri sigortası neyi kapsıyor?

Türkiye genelinde her dört konuttan biri, her dört araçtan biri sigortalı. İşte konut ve işyerleri için sel sigortasına yönelik tüm bilinmesi gerekenler.

Konut almak için şimdi doğru zaman!

Kamu bankalarının Haziran'da konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte konuta olan talep arttı. Konuttaki talep artışı fiyat artışını da beraberinde getirdi. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

Konut almak için şu an doğru zaman mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte, konut talepleri arttı. Talebin artmasıyla birlikte fiyatlarda yükseldi. Peki şimdi konut almak için doğru zaman mı? Fiyatlar artmaya devam edecek mi?

TOKİ açık artırmayla onlarca konut ve iş yerini satıyor!

TOKİ bazı illerde konut ve iş yerini açık artırmayla satışa sunacağını internet sitesinden duyurdu. Hemen teslimli olarak satışa sunulan projelerde; Taşınmazlar mevcut durumu ile satışa sunulan, alıcılar taşınmazı görmüş, beğenmiş ve kabul edilecek.

Şu an konut almak için doğru zaman mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi, konut talebini artırırken ev fiyatları da yükseldi. Peki şu an konut almak için doğru zaman mı?

Emlak Katılım'dan Emlak Konut GYO işbirliğiyle konut sahibi olmak isteyenlere destek!

Emlak Katılım, Emlak Konut GYO işbirliğiyle konut sahibi olmak isteyenlere deste oluyor...

Konut almak için doğru zaman mı?  

Yaklaşık sekiz aydır bankalar konut kredisi faiz oranlarında çeşitli fırsatlar sunuyor. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla konut kredisi peşinat oranı yüzde 10'a çekildi. Peki bu şartlarda ev almak doğru mu? Konut almak için doğru zaman mı?

Konut almak için en doğru zaman!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsünün yarattığı ekonomik etkisiyle beraber hükümetin açıkladığı ekonomik pakette ev almak isteyenler için sevindirici müjdeler verildi. Uzmanlar konut almak için en doğru zaman olduğunu söylüyor.

GYODER'den kamu arazileri dezavantajlı grupların konut edinmesi için kullanılsın önerisi!

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören yaptığı açıklamada Türkiye'de arsaların yüzde 60'ının devletin elinde olduğunu belirterek, "Doğal olarak devlet bu elindeki araziyi verimli ve etkin bir şekilde, dezavantajlı grupların konut üretimi için kullanmalı." dedi.

İstanbul konut hareketliliği Haberi

İstanbul konut hareketliliği

Konut hareketliliğinde İstanbul Anadolu’nun gerisinde kaldı. TÜİK’e göre, İstanbul’da yapı ruhsatı verilen daire sayısı geçen yıla göre yüzde 16 oranında artarken, Anadolu’da yüzde 60’ın üzerinde artış yaşandı.


Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2017 yılının ilk attı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 7.0, yüzölçümü yüzde 16.3, değeri yüzde 35.3, dairi' sayısı da 2146 oranında arttı. İstanbul’da yapı izni verilen daire sayısı diğer illerden fazla olsa da, daire sayısındaki artış 20 bin konutun üzerinde ruhsat verilen Antalya, Ankara, İzmir ve Bursa’nın gerisinde kaldı. 



ANTALYA’DA DAİRE SAYISI YÜZDE 61 ARTTI


2016 yılının ilk 6 ayında İstanbul’da 111 bin 494 daire yapı ruhsatı verilirken bu rakam 2017’nin ilk yarısında yüzde 16 artışla 129 bin 791 adede yükseldi. 



Antalya’da ruhsat verilen daire sayısı yüzde 61...