28 / 04 / 2024

istanbul konut projelerinin geleceği

istanbul konut projelerinin geleceği

İstanbul’da yakın gelecekte, Mardinlilerin oteli, Trabzonluların yeri, Rizelilerin kahvehanesi, Erzurumluların semti yerine, Libyalıların oteli, Suriyelilerin semti, Tunuslular yurdu, Ürdünlüler yardımlaşma derneği gibi kavramlar hayatımıza girecek.

Prof. Dr. Ali Hepşen: Konut projelerinin finansmanında yenilik yapılmalı!

Prof. Dr. Ali Hepşen, Dünya gazetesinde kaleme aldığı yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut projelerinin finansmanında yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinde bir iptal daha!

Kanal İstanbul manzaralı konut projelerinin biri için daha iptal kararı verildi. TOKİ tarafından, 621 konutluk 3'üncü etabının ihalesinin  iptal edildiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ sosyal konut proje şartları!

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar 2022 TOKİ sosyal konut projelerinin başvuru tarihini araştırıyor. İşte merak edilenler!

Markalı konut projelerinin yüzde 5'i yabancılara satıldı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; satışların yüzde 56’sının bitmiş, yüzde 44’ünün bitmemiş konut projelerinden yapıldı. Markalı konut projelerinin yüzde 5'ini ise yabancılar satın aldı.

Markalı konut projelerinin yüzde 8'i yabancılara satıldı!

REIDIN Emlak Endeksi nisan ayı sonuçları açıklandı. Markalı konut projelerinin yüzde 8'i yabancılara satıldı. 

İstanbul'da 300 bin TL'nin altındaki konut projeleri!

İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası'nda her geçen gün yeni bir konut projesi satışa sunuluyor. Cazip fırsatların sunulduğu konut projelerinin yatırım ve oturum noktasındaki ilk belirleyici özelliği fiyatlar oluyor...

Konut projelerinin yeni adresi Mudanya!

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle, Bursa’nın en güzel ilçelerinden biri olan Mudanya konut projelerinin yeni adresi haline geldi.

İstanbul'da konut fiyatları düşecek!

Kentsel dönüşüm, yeni konut projeleri ve konut projelerinin ilk başta yüksek fiyatla satışa çıkması konutların birikmesine neden oldu. Elde kalan konutlar nedeniyle de fiyatlar düşüşe geçti.

İstanbul'da markalı konut projeleri yüzde 14 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği "2016 İstanbul Markalı Konut Araştırması", geçen yıla kıyasla İstanbul'da markalı konut projelerinin proje adedi bazında %14 artış kaydettiğini ortaya koydu. Markalı konut sayısındaki artış ise %12 olarak belirlendi.

Konut projeleri Borsa İstanbul'da satılsın!

CEO Club Finans Zirvesi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, konut projelerinin Körfez'den Balkanlar'a kadar menkul kıymet olarak satılmasını istediklerini belirtti. Karadağ, Türkiye'deki bankacılık sisteminin sağlam olduğunu belirtti.

Gönye Tasarım markalı konut projelerinin detaylarını tasarlıyor!

Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, markalı konut projelerinin iç mekanlarını farklılaştırmak ve yaşanmışlık hissi katabilmek amacıyla tekstil ürünlerinden, halılara ve tablolara kadar birçok detayı kendileri tasarlıyor.

İşte İstanbul'un en gözde 16 konut projesi!

Son 1 yılda markalı konut projelerinin yüzde 23 artış gösterdiği İstanbul'un iki yakasının en gözde projeleri sizler için bir araya getirildi. İşte o haber...

İstanbul'da markalı konut projelerinin rekabet ettiği 3 bölge!

Türkiye'de konut sektörünün mimari, yapı kalitesi ve iyi yaşam imkanları açısından gelişmesine markalı konut projeleri öncülük ediyor.Lokasyon, konut alımında en önemli kriter. İşte Avrupa yakasında markalı konut projelerinin rekabet ettiği bölgeler.

istanbul konut projelerinin geleceği Haberi

istanbul konut projelerinin geleceği


İstanbul Afro-Avrasya’nın yeniden başkenti olurken, üretilen/geliştirilen konutların çeşitliliği ve niteliği de değişiyor… Bazı şehirlerin marka değeri içinde bulundukları ülkenin marka değerinden daha yüksektir. İstanbul böyle bir şehir… Yüzyıllarca başkent olmuş, neredeyse insanların genetiğine işlemiş bir şehir.. İstanbul hoşgörü ve renkliliğinin simgesi. 


1768 Fransız devriminden sonra, batı dünyası, mucit, icatçı, bilim adamı yetiştirdi ama fikir adamı yetiştiremedi. Hayatımıza giren  göz kamaştırıcı teknolojik ürünlerle oyalandık ama ruhumuzu doyuramadık. Sanayi Çağının yapılandırdığı Dünya ülkelerinin ortak kurum ve kuruluşlarını, Bilgi Çağı’nın teknolojileri yıkıyor. Örneğin, sanayi çağının ürünü olan “matbaa/gazete/tv” yayıncılığını Bilgi Çağının teknolojisi olan Internet yıktı.  


Internet ile her şahıs, her grup, her toplum kendi haberini kendisi dağıtıp, okuyabiliyor. Bu nedenle, Afro-Avrasya’nın ortak tarihi geçmişi olan ülkelerin halkları, devletlerden bağımsız olarak, İstanbul’da yeniden kaynaşma...