28 / 04 / 2024

İstanbul Kültür Merkezi

İstanbul Kültür Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AKM'yle ilgili bir soruya Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım" dedi.

Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nda İstanbul Kültür Merkezi de yer aldı!

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 8 başlıkta 32 eylem planını içeren Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nda, 2016 yılında 18 yeni müzenin açılması ve İstanbul Kültür Merkezi'nin inşaası da yer alıyor.

Taksim AKM'de son durum ne?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin sürecine değindi. Kumbasar, AKM'nin yeni projesinin detaylarını anlattı. İşte o yazı...

Taksim AKM projesini kimin yaptırdığı bilinmiyor!

Taksim'de yer alan AKM'yle ilgili esrarengiz bir proje ortaya çıktı. Chicago ve Beijing'de ofisleri bulunan Adrian Smith ve Gordon Gill Mimarlık tarafından hazırlanan projenin kim tarafından yaptırıldığı bilinmiyor.

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları kiraya verilecek!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Bakırköy Belediyesi 27 milyon TL'ye kültür merkezi inşa ettirecek! İşte ihale detayları...

İstanbul İli Bakırköy Belediye Başkanlığı kültür merkezi ve evlendirme dairesi inşa ettirecek. Söz konusu ihale 28 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları kiraya verilecek!

İstanbul İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Caddebostan Kültür Merkezi'nin 1. ve 2. katında yer alan 7 adet sinema salonu için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu cemevi inşaatının 2021'de tamamlanacağını dile getirdi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Cemal Kamacı Spor ve Kültür Merkezi talimatı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenileme çalışmalarına 2016 yılının Mayıs ayında başlanan ve bugüne kadar geçen yaklaşık 3,5 senelik sürede tamamlanamayan Okmeydanı Cemal Kamacı Spor ve Kültür Merkezi’nde incelemeler yaptı.

Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatında son durum ne?

İstanbul’un en önemli simgelerinden biri olarak kabul edilen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşaatı hızla yükseliyor. Merkezin 2021 yılında açılması amaçlanıyor.

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi iki yılda açılacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin temelini atarken, “İstanbul Atatürk Kültür Merkezi milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır” diye konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi yeniden gençlerin buluşma noktası olacak!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "İstanbul, tarihi, kültürel ve sanatsal kimliğine değer katacak bu eserle çok daha güzel olacak. Atatürk Kültür Merkezi, yeniden gençlerin buluşma noktası olacak." diye açıklama yaptı. 

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı!

İstanbul Taksim'in simge binaları arasında yer alan Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı.

Çekmeköy Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Çamlık Mahallesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Çekmeköy Kültür Merkezi’nin yapımı başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'ne ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılarak yeniden yapılacağı açıklamalarını meclis gündemine taşıdı..

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi hizmet binası olacak!

İstanbul’da Beyoğlu Tünel’deki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin bulunduğu parsel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne devredildi. 24 yıllık merkez hizmet binası olarak kullanılacak.

İstanbul Kültür Merkezi Haberi

İstanbul Kültür Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AKM'yle ilgili bir soruya Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. Taksim Meydanı üzerinde 2013’te yaşadığımız olaylara bakarak da ifade ediyorum. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Davutoğlu, bir gazetecinin 'Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi ne zaman bitirilecek' sorusuna yanıt verdi.


Başbakan Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. Taksim Meydanı üzerinde 2013’te yaşadığımız olaylara bakarak da ifade ediyorum. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım. İstanbul’un güzel bir meydana ihtiyacı var. Ama Taksim ve civarında bunu görmek mümkün değil. Kent bilinciyle buna bakacağız. AKM hem statik problemler yaşanan hem de hukuki sorunlar yaşanan bir konu. Oraya İstanbul’un ihtiyacı olan büyük bir sanat merkezi yine istişare ederek yapılmasını...