13 / 05 / 2024

istanbul macaristan kültür merkezi

istanbul macaristan kültür merkezi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: " Macaristan 'ın Türkiye'de, İstanbul'da kültür merkezi açmasından büyük memnuniyet duyuyoruz " dedi. Navracsics ise Türk-Macar ilişkilerinin gelişmeye başladığını dile getirdi

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alıyor! Aman başvuru tarihlerini kaçırmayın!

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Kültür Üniversitesi, Başakşehir'de 4 arsa satıyor! İstanbul'da taksitle arsa sahibi olma fırsatı! 

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Başahşehir 2. Kısım'da yer alan 4 adet arsasını satıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul Kültür Üniversitesi personel alıyor! İşte başvuru şartları

İstanbul Kültür Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; Öğretim Üyesi 9 akademik personel alacak. Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre başvuruda bulunacak adaylara 19 Nisan 2022 tarihine kadar süre tanındı.

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Kağıthane Meydanı açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da mahalle kültürünün yaşatılacağı mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi.

Beyoğlu Kültür Yolu projesi İstanbul'un cazibesini artıracak!

Galataport'tan Taksim Meydanına uzanan "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un cazibesini artırması hedeflenen projenin tüm mekanlarında çalışmalar sürüyor.

İstanbul'da Kuzey Makedonya Kültür Merkezi açıldı!

Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Hüsni İsmaili, "Kültür merkezi, dostluk ve iş birliği köprüsünü ortaklaşa inşa edeceğimiz bir ev olacak" dedi...

İstanbul dünyanın kültür ve sanat merkezi olacak!

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 2.5 yıllık dönemde gerçekleşen ve yürüyen projelerle İstanbul’un dünyada iddialı bir kültür-sanat merkezine dönüşeceğini anlattı.

İstanbul 5 milyar dolara kültür-sanat merkezi oluyor!

İstanbul’da 2.5 yıllık dönemde 5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yatırımlar kentin kültür-sanat çıtasını yükseltecek.

Fly İstanbul Kültür Organizasyon Turizm Seyahat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fly İstanbul Kültür Organizasyon Turizm Seyahat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Öztürk tarafından kuruldu. 

İstanbul'un en büyük ikinci kültür merkezi inşa ediliyor!

Sağlık ve eğitim alanında yatırımlarını hızlandıran Okan Holding, yaklaşık 400 milyon lira yatırımı hayata geçirdi. Firma, 25 milyon dolara kültür merkezi kurdu.

Yalı kültürü dünyada sadece İstanbul'da yaşanıyor!

Yeni Şafak Gazetesi'nden Harun Karaburç, Türk kültürü üzerine yaptıkları çalışmalarla tanınan Necdet Sakaoğlu ve mimar Sinan Genim ile yalı kültürü ve bu yalıların tarihimizdeki yerini konuştu. Yalı kültürünün dünyada sadece İstanbul’da yaşandığına değinen Sakaoğlu, zamanla bu kültürün yerini lümpen

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Küçükçekmece'de Alevi vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için hayata geçirilen İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleşti.

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli bugün atılacak!

Türk-İslam motiflerinden esinlenilen İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temel atma töreni bugün atılıyor. Küçükçekmece'de hayata geçirilen ibadethane, eğitim ve kongre alanlarından oluşacak merkez 2 yılda tamamlanacak.

istanbul macaristan kültür merkezi Haberi

istanbul macaristan kültür merkezi


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Macaristan'ın İstanbul'da Kültür Merkezi açmasından büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi. 


Bozdağ ile Macar mevkidaşı Tibor Navracsics, Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü'nde düzenlenen törenle Kültür Merkezi Anlaşması'na imza attı. 


Törende konuşan Bozdağ, son derece önemli bir anlaşmaya imza koyduklarını ifade ederek, anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.


Bekir Bozdağ, Macaristan ile Türkiye'nin pek çok ortak noktası bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:


"Tarihi geçmiş, kültürel miras bakımından, ekonomik, sosyal ve diğer alanlarda işbirliklerimiz, ortak yönlerimiz var. Bunları önümüzdeki zaman içinde geliştirmenin ve işbirliklerimizi çoğaltmanın, iki ülkenin de menfaatine olduğu kanaatinde birleşiyoruz. 4-5 Şubat 2013'te Başbakanımızın Budapeşte ziyaretinde, hem Macaristan'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin kurulması hem de Türkiye'de bir Macaristan Kültür Merkezi kurulması konusunda dile getirdiği görüş, Başbakanımız tarafından bizlere, Macar Başbakanı tarafından da Macar yetkililerine...