06 / 05 / 2024

İstanbul Metro Hattı Tahvil İhracatı

İstanbul Metro Hattı Tahvil İhracatı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul içerisinde yürütülen metro inşaatları için  uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç edildiğini söyledi.

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabı için test sürüşleri bugün itibariyle başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar 30 Ağustos'ta başlıyor!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Esenyurt-Mahmutbey metro hattında çalışmalar 30 Ağustos tarihinde başlıyor. 

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

2023'te 7 metro hattının inşaatı tamamlanacak!

İstanbul'da devam eden metro projelerine yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında 7 metro hattının tamamlanacağını dile getirdi. 

İstanbul'da 2024'e kadar 102.2 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki metro hattı inşaatlarına ilişkin bilgi verdi. İmamoğlu, hizmete açılacak raylı sistemlere ilgili olarak, "2019-2024 yılları arasında yılda 20,44 kilometre ortalama ile toplamda 102,2 kilometre hattı hizmete açacağız" dedi.

İstanbul'a 91 kilometrelik metro hattı geliyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hattı projeleri hakkında açıklamada bulundu. 

Ataköy-İkitelli Metro Hattı Mayıs ayı sonunda açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Ataköy-İkitelli Metro Hattı için test sürüşlerinin bugün başlayacağını dile getirdi. Metro hattı Mayıs ayı sonunda hizmete açılacak. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun ilk etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattını, 28 Ekim 2020'de hizmete sundu. Yoğun olarak kullanılmaya başlayan hattın Mecidiyeköy istasyonu 7 Nisan'da bakım onarım çalışmaları sebebiyle işletmeye kapatıldı.

İstanbul'da hangi metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbul'a 5 yeni metro hattı geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da 5 metro hattının inşaatının sürdüğünü açıkladı. İşte o metrolarla ilgili detaylar...

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar başlıyor!

İstanbul’da yapımı duran 8 metro hattının 7’sini başlattıklarını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda da çalışmaların yakında başlayacağını müjdeledi.

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı 2023'ün ilk yarısında tamamlanacak!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta çalışıyor. İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, hattaki çalışmalara ilişkin "Yapım işlerine hızlıca başlayacağız. 2023'ün ilk yarısında İstanbul'a kazandırmak için bütün çabamızla çalışacağız" dedi.

İstanbul Metro Hattı Tahvil İhracatı Haberi

İstanbul Metro Hattı Tahvil İhracatı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Metro Hattı Tahvil İhracatı Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç edildiğini açıkladı.

Başkan İmamoğlu, bu sayede kent içerisinde devam eden metro inşaatlarının daha hızlı biteceğini ve trafiğin rahatlayacağını belirtti. 

Önceki dönemlerde devasa metroların inşaatlarına finansman sorununun çözülmeden başladığını dile getiren Ekrem İmamoğlu konuşmasında şu açıklamalara yer verdi:

"Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren İstanbul'a yeni başlangıç yapmak ve İstanbul'un yarım kalan metro inşaatları için fon bulmaya çalıştık. İBB’nin kendi bütçesiyle metro inşa etmesi ihtimal dahilinde değilidi. Ekiplerimizin yoğun çabasıyla yurtdışı ziyaretlerinde gerekli fonları bulduk ve bunu sizinle paylaşmıştık. Biliyorsunuz ki İstanbul’da  altı raylı hatta birden çalışmalara başladık. Mahmutbey-Mecidiyeköy metro inşaatını kısa sürede tamamladık ve vatandaşların hizmetine açtık. "

Alibeyköy-Eminönü tramvay hattının...