03 / 05 / 2024

istanbul metroları hastane modeli

istanbul metroları hastane modeli

İnşaat halindeki hatlar ile metroda 430 kilometre uzunluğa yaklaşarak Londra ve Newyork’u geride bırakan mega kent İstanbul’da metro yapımında yeni bir uygulamaya geçiliyor.

Metro İstanbul duyurdu: İstanbul metrolarında yeni dönem başladı!

İstanbul'da metroların hizmetine yönelik yeni bir dönem başladı. Bu güncelleme, Metro İstanbul'un resmi sosyal medya hesapları aracılığıyla duyuruldu.

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

Medicana Grubu'ndan İstanbul'a 2 yeni hastane geliyor!

Medicana Sağlık Grubu, bu sene 2 büyük hastane yatırımı gerçekleştirecek. Hastanelerin biri Zincirlikuyu'da biri Ataköy'de olacakken, toplam yatırım bedeli 200 milyon dolar olarak belirlendi.

İstanbul metrolarının arkasında o isim var!

İstanbul'daki 3 milyar eurolu bütçeyi yöneten Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul'da devam eden metro çalışmaları hakkında bilinmeyenleri anlattı. 

Medicana, İzmir ve İstanbul'da 205 milyon dolarlık hastane açacak!

30 yıldır sağlık sektöründe faaliyet gösteren Medicana Sağlık Grubu İzmir ve İstanbul'da toplam 205 milyon dolar yatırım bedeline sahip iki yeni hastane açmaya hazırlanıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'a 2 kalıcı hastane kazandırıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da inşası devam eden sahra hastanelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İstanbul'a gerçek anlamda iki önemli kalıcı hastane kazandırmış olacaklarını söyledi...

İstanbul'da yapılması planlanan iki hastane mecliste!

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul'da yapılması planlanan iki hastane meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Bahçelievler'e iki yeni hastane müjdesi!

AK Parti’nin İstanbul Bahçelievler’deki adayı Hakan Bahadır, ilçeyi spor ve sağlık merkezi yapacaklarını söyledi. Bahadır, ilçeye iki yeni hastane müjdesi de verdi...

İstanbul'da iki özel hastane borç nedeniyle kapandı!

İstanbul'da iki özel hastane borçları sebebi ile kapandı. Uzun süredir maaşlarını alamayan çalışanlar zor durumda kalırken, tıbbi cihazlara icra yoluyla el konuldu.

Onur Park Life İstanbul 3. etapta hastane inşa edilecek!

Onur Park Life İstanbul'un üçüncü etapta bir de hastane inşa edilmesi planlanıyormuş. Firma buranın işletmesini bir hastane zincirine verecekmiş. Kiralama için hastane gruplarıyla görüşmelere başlanmış... 

Recep Akdağ: İstanbul'un hastane yatırımına ihtiyacı var!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''İstanbul'da çok ciddi sağlık yatırımları gerçekleştirmiş olmamıza rağmen hala İstanbul'un önemli ölçüde sağlık yatırımına ihtiyacı var.'' dedi.

istanbul metroları hastane modeli Haberi

istanbul metroları hastane modeli

Yeni Şafak gazetesinden Kenan Biter'in haberine göre, 15 milyonluk nüfusu ile dünyanın en kalabalık metropolleri arasında yer alan İstanbul’daki trafiğe yönelik çözümler geliştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro projelerinde, şehir hastanelerinde uygulanan yap-kirala-devret modeline geçiyor.

Her gün 30 bin işçi yer altına iniyor


Dünyada en fazla metro inşaatı olan şehir konumunda bulunan İstanbul’da 294 kilometre metro inşaatı mevcut. İstanbul’un trafiğini rahatlatacak projelerin hayata geçmesi için her gün yer altına inen işçi sayısı da 30 bini buluyor.

430 kilometreye ulaşacak


Yaklaşık 18 hatta devam eden metro inşaatlarının 2021'e kadar kademeli olarak hizmete alınması planlanıyor. Mevcut kullanılan 160 kilometrelik hat inşaatları tamamlanıp hizmete alınacak metrolar ile toplamda 430 kilometreye ulaşmış olacak.

Londra ve Newyork’u geride bıraktık


Toplamda 430 kilometre metro hattı ile Newyork ve Londra’yı...