29 / 04 / 2024

Metro İstanbul duyurdu: İstanbul metrolarında yeni dönem başladı!

Metro İstanbul duyurdu: İstanbul metrolarında yeni dönem başladı!

İstanbul'da metroların hizmetine yönelik yeni bir dönem başladı. Bu güncelleme, Metro İstanbul'un resmi sosyal medya hesapları aracılığıyla duyuruldu.



İstanbul, Türkiye'nin en büyük ve en kalabalık şehri olma özelliği taşıyor. Nüfusu her geçen gün artan bu büyük metropol, karmaşık bir ulaşım altyapısına ihtiyaç duyuyor. İşte bu noktada, raylı sistemler İstanbullular için giderek daha çekici bir ulaşım seçeneği haline geliyor. Trafik sıkışıklığından uzaklaşmak ve dakik, konforlu, ekonomik bir yolculuk yapmak isteyen insanlar, raylı sistemlerin sunduğu avantajlardan yararlanmaya başlıyorlar.

Raylı sistemler, İstanbul'da toplu taşımanın önemli bir parçası haline geldi. Metro, tramvay ve hafif raylı sistemler şehirde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bu ulaşım modları, özellikle yoğun trafik saatlerinde ve şehrin farklı bölgelerine hızlı bir şekilde ulaşmak isteyenler için ideal bir seçenek sunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Metro İstanbul, metro girişlerinde ve yürüyen merpenlerde gerçekleştirilen yeni düzenlemeleri duyurdu. Bu önemli güncellemeler, Metro İstanbul'un resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı.

Metro İstanbul'un yaptığı duyuru şu şekilde:

"Metro girişlerimizi koruma altına alıyoruz! İlk aşamada 49 istasyonumuzun 110 girişine sahip 210 yürüyen merpenimizin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için üst örtü çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalar tamamlandığında, yağışlı havalarda yürüyen merpenlerimiz, konforunuzu ve ekipmanlarımızın sağlığını koruyarak kesintisiz hizmet sunabilecekler."

HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI METROSU NE ZAMAN AÇIKLACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesini inceledi. Taşoluk İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde 12 ilde faaliyette olan toplam 922 kilometrelik şehir içi raylı sistem hatlarının 395,2 kilometresinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapıldığını açıkladı. Bakan, ayrıca hattın açılış tarihi hakkındaki belirsizlikleri giderdi.

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Kayaşehir segmentinin 24 kilometre uzunluğunda olduğunu ve Mart 2024 tarihine kadar bu bölümün hizmete açılma hedefiyle kesintisiz çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, "Kayaşehir istasyonuna kadar olan kısmını tamamladığımızda, Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı ve Bağcılar-Olimpiyatköy Metro Hattı ile entegrasyon sağlamış olacağız. Hattın kalan 7,5 kilometrelik bölümünü içeren Olimpiyatköy, Halkalı Stadı ve Halkalı istasyonlarını da 2024 yılının sonunda açmayı hedefliyoruz." dedi.

7 bin 500 TL aylık alan emekliye kötü haber!

Ara tatil bekleyen öğrencileri sevindirecek haber! Kasım ara tatili uzatıldı mı?

Altın fiyatlarında Powell etkisi: FED'in faiz kararı sonrası düşüşe geçti

 

 

 

 

 


Geri Dön