30 / 04 / 2024

İstanbul Metropolitan Planlama

İstanbul Metropolitan Planlama

Edirne Valisi Duruer: ''Selimiye Camisi'nin maalesef rölövesi yoktu, bu sadece Edirne'nin değil, Türkiye'nin ayıbıydı'' ''Selimiye Camisi'nin rölövesini çıkartıyoruz''

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Yalçınkaya tarafından kuruldu.

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Büyükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Kanal İstanbul'un öncelikler arasındaki yeri nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul Çalıştayı’nda çevre, tarım, orman, su, ekonomi gibi başlıkların yanında Kanal İstanbul mekansal planlama yönünden de ele alındı...

İyimaya Mühendislik Planlama Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

İyimaya Mühendislik Planlama Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli açıldı.

Kanal İstanbul'un planlama çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum , Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi...

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 3,52 milyon metrekareye ulaştı!

2017 4. çeyrekte İstanbul'da A sınıfı ofis arzı, Ataşehir, Maslak ve Şişli bölgelerindeki yeni ofis binalarıyla 3,52 milyon metrekareye ulaştı. İstanbul'da planlama ya da inşaat aşamasında yaklaşık 1,38 milyon metrekare yeni ofis alanı bulunuyor. 

İmpaş İstanbul İmar Planlama Anonim Şirketi kuruldu!

İmpaş İstanbul İmar Planlama Anonim Şirketi bugün Yusuf Özkan tarafından 50 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de kuruldu.

Ankara İmar Planlama Harita İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şb. açıldı!

Ankara İmar Planlama Harita İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şb.; Arif Fırat Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 22 Ocak'ta Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Ahlat Sokak'ta açıldı.

İstanbul Metropolitan Tours Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Metropolitan Tours Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Demircan tarafından 100 bin TL sermaye ile 16 Haziran'da Küçükçekmece' de kuruldu.

Akademir Şehir Planlama Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Akademir Şehir Planlama Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi, Metin Güven Şahin tarafından 300 bin TL'lik sermaye bedeli ile 18 Aralık'ta Beykoz, Anadoolu Hisarı, Göztepe Mahallesi'nde kuruldu.

Büyükçekmece Türkoba Mahallesi güneyi imar planı askıda!

Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Güneyi Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı. İşte o plan...

İstanbul Metropolitan Planlama Haberi

İstanbul Metropolitan Planlama

Edirne Valisi Hasan Duruer, Selimiye Camisi'nin rölövesinin olmayışının Türkiye'nin ayıbı olduğunu belirterek, rölöve çalışmalarına başladıklarını söyledi. 

     Vali Duruer, Polis Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısında, tarihi eserlere sahip çıkmak mecburiyetinde olduklarını bildirdi. 

     Edirne'de Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı'nca restore edilmiş birçok eser bulunduğunu, diğer eserleri de restore etmek istediklerini ifade eden Duruer, ''İlk olarak Hasan Sezai Hazretleri'nin türbesine başladık. Daha sonra camisini inşa edeceğiz, sonra da çevresini düzenleyeceğiz. Çok önemli bir yer. Burasını, Edirne'ye yakışır hale getireceğiz'' dedi. 

     Duruer, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nin rölövesinin bulunmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: 

     ''Selimiye Camisi'nin maalesef rölövesi yoktu, bu sadece Edirne'nin değil, Türkiye'nin ayıbıydı, bu sadece Edirne'nin değil, Türkiye'nin ayıbıydı. Selimiye'yi, Türk tarihinin belki de...