01 / 05 / 2024

İstanbul Metropoliten Alanı Kentsel Ulaşım Ana Planı

İstanbul Metropoliten Alanı Kentsel Ulaşım Ana Planı

Esenler Otogarı ve çevresinde trafiği rahatlatacak projeler geliştiriliyor. Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 9 farklı noktaya cep otogarları yapılacak olan projede ilk olarak Alibeyköy TEM bağlantı yolu üzerinde başlanacak

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Kanal İstanbul güzergahındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi alanındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un imar planlarının 3 etabı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Proje alanını kapsayan, "İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" değişikliği ile buna uygun olarak hazırlanan imar planlarının 7 etabından 3'ünü onayladı...

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kanal İstanbul etki alanındaki köprülerin rekonstrüksiyon ihalesinin yapılmasıyla ilgili, "Bizler, her gece korona salgını konusunda umutla güzel haberler gelir mi diye beklerken, birileri de rant işlerini takip ediyor" dedi...

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Ümraniye’de açıldı!

80 milyon TL’ye kurulan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Ümraniye’de açıldı .NPİSTANBUL, beyin alanına odaklı genel hastane imkânları ve ek 10 branş ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bulvar İstanbul ticari alan satışları!

Bulvar İstanbul ticari alan satışları başlıyor.Bulvar İstanbul Cadde'de, 24 adet mağaza ile site sakinlerine hizmet verecek cale ve kreş bulunuyor.

Ümraniye'de otopark yeri ticaret alanı oluyor! İmar planı askıda!

Ümraniye Atatürk Mahallesi Alemdağ Caddesi ile Sütçü İmam Caddesi arasında bulunan otopark-yeraltı otoparkı alanı, ticaret alanı oluyor... İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planını askıya çıkardı. İşte o plan...

İstanbul Kartal'da 3 milyon 881 bin TL'ye satılık konut alanı!

İstanbul İli Kartal İlçesi'nde yer alan 1.363.00 metrekare yüzölçümüne sahip olan konut alanı İstanbul Anadolu Satış Memurluğu tarafından 5 Mart 2015 günü saat 14:20 ile 14:30 arasında ihale ediliyor.

Antalya'da 3 milyon 339 bin TL'ye sayılık turizm alanı!

Antalya İli Kemer İlçesi'nde yer alan 7.457 metrekare yüzölçümüne sahip olan turizm alanı İstanbul 1. İflas Dairesi tarafından 25 Şubat 2015 günü saat 11:00 ile 11:10 arası ihale ediliyor.

İstinye'de İBB'den 1 milyon TL'ye satılık konut alanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; İstinye'de yer alan konut alanını 31 Aralık 2014 tarihinde satışa çıkarıyor. Söz konusu konut alanının toplam bedeli 1 milyon 55 bin 425 TL olarak belirlendi.

Esenyurt'ta 23 milyon 809 bin TL'ye satılık ticaret hizmet alanı!

İstanbul İli Esenyurt İlçesi'nde yer alan 7.936,53 metrekare yüzölçümüne sahip olan ticaret hizmet alanı Büyükçekmece 1. İcra Dairesi tarafından 23 Ocak 2015 günü saat 15:00 ile 15:10 arasında ihale ediliyor.

3.havalimanı alanına 3 akaryakıt deposu kurulacak!

CMLKK Havaalanları İnşaatı Adi Ortaklığı (Cengiz - Mapa - Limak - Kolin - Kalyon Konsorsiyumu) tarafından, İstanbul Arnavutköy'e yapılacak olan 3.havalimanı projesi alanında geçici akaryakıt depolama tesisi kurulacak.

Sarıyer'de İBB'den 2.3 milyon TL'ye konut alanında satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Sarıyer'de konut alanında kalan arsayı 24 Aralık 2014 tarihinde saat 13.00'te satışa çıkarıyor. Toplam bedeli 2 milyon 395 bin TL olarak belirlendi.

İstanbul Metropoliten Alanı Kentsel Ulaşım Ana Planı Haberi

İstanbul Metropoliten Alanı Kentsel Ulaşım Ana Planı



İstanbul'un en büyük problemlerinden biri olan ulaşım soru için çözüm arayışları durmak bilmiyor. Bu çözümlere bir proje daha eklendi ki o da 15 bin otobüsün İstanbul'a girip çıktığı Esenler Otogarı. 


Esenler otogarının yükünü azaltacak mini otogarlar Avrupa ve Anadolu Yakası'nda belirlenen 9 noktaya inşa edilecek. 


Büyükşehir Belediyesi 'İstanbul Metropoliten Alanı Kentsel Ulaşım Ana Planı (İUAP)' kapsamında Avrupa ve Anadolu yakasına inşa edilecek cep otogarlar sayesinde modern şehirlerde olduğu gibi otogarlar kent merkezinin dışına çıkarılacak. 


Avrupa yakasında 5, Anadolu yakasında ise 4 noktada cep otogarının yapımı planlanırken atıl duruma gelen Harem Otogarı kaldırılarak şehrin otogar ihtiyacı Avrupa yakasında Silivri, Selimpaşa, Eyüp (Alibeyköy), Bahçeşehir, Sefaköy ve Anadolu yakasında Kavacık, Ataşehir, İMES ve Kurtköy'de cep otogarları ile sağlanacak.


Projenin ilk başlayacağı nokta Alibeyköy TEM bağlantı yolu....