27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul projesinin imar planıyla ilgili açılan davada yargı kararını açıkladı. İBB tarafından yapılan başvurudan sonra mahkeme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliğini iptal etti. Fakat ısrarla yapılma isteği sonrasında  Kanal İstanbul projesinde son dakika bir gelişmesi yaşandı. 

İHALE YAPILDI!

AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un 'Gündemimizde yok' dediği Kanal İstanbul projesinin kalbinde, Emlak Konut ve Türk Hava Yolları'nın, yüzde 50’şer hisseyle ortak oldukları proje için ihale düzenlediği ortaya çıktı. 

Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre; Kanal İstanbul projesinin kalbi olan Dursunköy’de yapılacak proje için, Emlak Konut, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulundu.

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

3 MİLYAR 334 TL'LİK İHALE YAPILDI 

Yapılan açıklamada, “Şirketimiz ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan 28 Mayıs 2018 tarihli Sözleşme doğrultusunda ihale edilen İstanbul Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 1. Kısım Konut, Ticaret ve Sosyal Donatı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 27 Şubat 2024 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme bedeli 3 milyar 334 milyon 500 bin TL + KDV'dir” ifadelerine yer verildi. 

Devasa büyüklükte bir alana yapılacak “konut” ve “ticaret alanı” inşaatının 3,3 milyar TL’lik ihalesini alan Kuzu Toplu Konut Şirketi ise iktidara yakınlığıyla biliniyor. Şirketin sahipleri AKP’ye açıkça destek veren Özen, Gökçen ve Güven Kuzu kardeşler… Bu isimler aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da hemşerisi olara biliniyor. 

Kanal İstanbul'un 3 etaplık ana imar planları da iptal edildi! 

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Geri Dön