27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.



Kanal İstanbul projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 senesinde duyurulmuştu. Söz konusu projeye karşı İBB tarafından açılan dava olumlu sonuçlandı ve 11. Bölge İdare Mahkemesi projenin 3. Etabının iptal edilmesi kararını aldı. 

Daha önce ilk iki etabın iptal edilmesi için açılan davalar kapsamında da olumlu kararlar verilmişti. Bu şekilde 7 etaplık projenin büyük çoğunluğunu kapsayan ilk 3 etabı iptal edilmiş oldu. 

Evrensel'den Özlem Songül Abayoğlu'nun haberine göre; Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Kararın yerel mahkeme tarafından verildiğine ve bunu bir üst mahkeme olan istinafa taşıyabileceklerine dikkat çeken Giritlioğlu, oralardan nasıl kararlar çıkacağının bilinmediğini dile getirdi. 

Giritlioğlu, söz konusu açıklamasında "Fakat bu çıkan karar çok olumlu. Daha önce TMMOB olarak bizim açtığımız davalar jet hızıyla iptal edilmişti. Oysa çok haklı ve bilimsel nedenlerimiz vardı tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin olduğu gibi. O sebeple şimdi böyle bir karar çıkmış olması umut verici" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi kapsamında, mevcut imar planı şartlarında ruhsat alarak inşaatı bitirilmiş yapıların kazanılmış hakkı olduğunun altını çizdi ve "Onlar iptal edilmez ancak bundan sonra yapılacak değişikliklerde yeni imar planlarına dahil olurlar. İnşaatı süren yapılar için de durdurma kararı verilecektir eğer yeni plan yapılacaksa buraya ilişkin" açıklamasında bulundu.

Buradaki en büyük sorunun davalar açıldıktan sonra mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararı vermiyor olması olduğunun altını çizen Giritlioğlu, "Yürütmeyi durdurma kararları verilse telafisi mümkün olmayan süreçler ortaya çıkmış olmayacak. Hukuki kazanımlar elde edildiğinde iş işten geçmiş oluyor. Biz bunu Bayrampaşa cezaevi boşaltıldığında açtığımız davaları kazandığımızda da yaşadık.  Davaları kazandık ancak biz kazandığımızda oraya inanılmaz yoğun şekilde konut yapılmıştı" dedi ve bunların Sulukule’de Tarlabaşı’nda yaşandığını dile getirdi. 

Borsada bir hisseyi elde tutma süresi ne kadar olmalı?

Seçimden sonra vergilere zam gelebilir!

Emeklilere müjdeli haber! Bayram ikramiyeleri 5 bin lira mı oluyor? Uzman isim tarih vererek resmen açıkladı... 

Petrolde düşüş başladı! Akaryakıt fiyatları yeni haftayı nasıl açtı? Yeni zam veya indirim yapıldı mı?

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Yüzde 75-50-25 hisseye göre kim ne kadar ikramiye alacak? Hemen bakın!


Geri Dön