29 / 04 / 2024

İstanbul Metrosu hakkında bilgi

İstanbul Metrosu hakkında bilgi

2000 yılında inşası tamamlanan İstanbul Metrosu 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete girecekmiş. Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 milyon dolar harcayarak gerçekleştirdiği proje ile İstanbullular metroya kavuşacakmış.

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro çalışmaları durmuş!

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro güzergahında yapılan metro çalışmaları Tünel'deki Fransız Sarayı olarak bilinen binada çatlamalar meydana getirmiş. Fransız Konsolosluğu mahkemeye başvurması üzerine İBB metro çalışmalarını durdurmuş.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları raylara indirilmiş!

1999 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı devam eden İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları törenle raylara indirilmiş. Törene katılan Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan, metro hattının 550 milyon dolara mal olacağını söylemiş.

1996 yılında İstanbul Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlanmış!

1996 yılında inşası devam eden İstanbul Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlanmış. 16 kilometre uzunluğunda inşa edilecek olan ve metresi 3 milyar liraya mal olan metro Taksim-4. Levent arasında çalışacakmış.

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın! 7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika!

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın!  7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika açıklaması resmen geldi!..İşte bütün ayrıntılar...

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken aynı zamanda bu kişilere işlem yasağı da getirildi. İşte o isimler...

Kanal İstanbul: Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatılması neden tartışma yarattı?

İçişleri Bakanlığı'nın Kanal İstanbul projesini eleştiren afişler sebebiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlattığı inceleme gündeme oturdu. Hukukçular da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu’ndan Soylu hakkında suç duyurusu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili 27 konuda soruşturma izni veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve müfettiş Arif Yıldırım hakkında suç duyurusu yaptı. Suç duyurusunu İmamoğlu'nun avukatı gerçekleştirdi...

Akiş GYO'dan Erenköy'deki gayrimenkul davası hakkında açıklama!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Çiftehavuzlar Mevkii, 106 Pafta, 1435 Ada, 39 Parsel'de kain taşınmaz hakkında Akiş GYO tarafından açıklama geldi.

İstanbul Havalimanı işçileri hakkında iddianame hazırlandı!

Talepleri yerine getirilsin diye eylem yapan ve daha sonra gözaltına alınan İstanbul Havalimanı işçileri hakkında iddianame hazırlandı...

Kalamış sahili çalışmaları hakkında soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Kadıköy ilçesi sınırlarında yer alan Kalamış sahilinde yapılan çalışmalar meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sahil hakkında Bakan Özhaseki'ye 6 soru sordu..

Hacıosman - Yenikapı metro hattı Aralık ayında açılacak!

Günde 450 bin insanın kullanacağı Hacıosman - Yenikapı metrosu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bilgi verdi. İşte detaylar..

Hazineye ait taşınmaz mallar hakkında kanun teklifi verildi!

İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve 13 Milletvekili, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi..

Kentsel dönüşüm süreci hakkında bilinmeyenler!

İstanbul’da, zamanla olması gerekenden daha büyük, aşırı ve sağlıksız bir yığılma gerçekleşti. Gür Law Hukuk Bürosu ortaklarından Sena Apak, Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci hakkında bilinmeyenleri anlattı.

4 ildeki 5 yapı denetim şirketi hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Niğde'deki 2, İstanbul, Isparta ve Ağrı'daki yapı denetim firması hakkında geçici durdurma kararı verdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Deniz GYO'nun ortaklık aleyhine davası hakkında açıklama!

Deniz GYO bildirimi 22.08.2016 tarihinde yapılan, şirket aleyhine İstanbul 19.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2016/299 Esas sayılı dosya ile açılan dava hakkında bilgilendirme yaptı.

Vasip Şahin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Nişantaşı Anadolu Lisesi, Köse Raif Paşa Köşkü, Şeker Han, Bayrampaşa Eğitim Kompleksi ve İstanbul Ticaret Odası Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İstanbul Metrosu hakkında bilgi Haberi

İstanbul Metrosu hakkında bilgi



Büyükşehir Çalışıyor...


''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 Milyon Dolar harcayarak gerçekleştirdiği bu muhteşem eseri, İstanbul halkına armağan etmekten kıvanç duyuyoruz.''


Ali Müfit GÜRTUNA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı


İstanbul artık Metropol 


16 Eylül 2000

Cumartesi/Saat: 15.00

Konser: Taksim Meydanı


Metro açılıyor.


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


(2000 yılında 1 dolar 669.000 liraya, Reşat Altın ise 42.375.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 16 Eylül 2000



Abdullah Kutalmış...