02 / 05 / 2024

Kalamış sahili çalışmaları hakkında soru önergesi hazırlandı!

Kalamış sahili çalışmaları hakkında soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Kadıköy ilçesi sınırlarında yer alan Kalamış sahilinde yapılan çalışmalar meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sahil hakkında Bakan Özhaseki'ye 6 soru sordu..



Kalamış sahili çalışmaları hakkında soru önergesi hazırlandı!

 

İstanbul Kadıköy'de bulunan Kalamış Sahili kıyılarının imara açılması ve Kalamış parkının tehlikeye girmesine ilişkin olarak soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

 

Tanal'ın soruları

 

1.    Kalamış sahili ve Kalamış sahilinde bulunan marina neden imara açıldı? İmara açılarak Kalamış'ın doğal yapısının bozulmasının nedeni nedir?

 

2.    Halkın nefes aldığı ve Kadıköy sakinlerinin uğrak yeri olan marinanın ve Kalamış sahilinin imara açılması bir çevre katliamı değil midir? Bakanlığınız buna neden izin vermektedir?

 

3.    Türk filmlerine, şarkılara konu olmuş bir bellek mekân olan Kalamış Parkı'nın korunması gerekirken, bu kötülüğü Kalamış'a neden yapıyorsunuz?

 

4.    Şehirlere bahşedilen doğal güzelliklerden, yürüyerek, denizi seyrederek, sahilde oturarak yararlanan halkın bu zevklerinin, bakanlığınız eliyle engellenmesi doğru. mudur?

 

5.    Kadıköylülerin hatta İstanbulluların, Kalamış'ın imara açılması konusundaki fikri nedir? Bu konuda bir kamuoyu yoklaması yapıldı mı?

 

6.    Kalamış Sahili'nin imara açılmaması konusunda imza toplayan vatandaşlarımızdan bakanlığınızın bilgisi var mı?


 


Geri Dön