05 / 07 / 2024

İstanbul meydan düzenleme

İstanbul meydan düzenleme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi Yarımada'nın önemli noktaları arasında yer alan Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları ile buralara erişim sağlayan caddelerin yeniden düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Konut üretiminde düzenleme ve fiyat denetimi yapılmalı!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, kiralara ilişkin düzenleme ve fiyat denetiminin yapılması gerektiğini belirtti.

Okul kantincilerinden kiralara düzenleme talebi!

Türkiye'de toplamda 28 bine yakın, İstanbul'da ise 3.500 okula ait kantin mevcut. Okullardaki kantinciler iflasın eşiğinde olduklarına vurgu yapıyor ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Veliler dikkat! Okul servis ücretlerinde düzenleme yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, servis ücretlerinde okulların durumuna göre yeni düzenleme yapıldı.

Beykoz Çavuşbaşı'nda Meydan Düzenleme Projesi inşaatı başladı! 

Beykoz Çavuşbaşı’nda düzenli yeşil alanları, çocuk oyun parkı, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla sosyal hayatın merkezi haline gelecek Çiftlik Mahallesi Meydan Düzenleme Projesi inşaatı başlatıldı...  

Bahçelievler Şirinevler Meydan Düzenleme Projesi imar planı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Şirinevler Meydan Düzenleme Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Şişhane Meydanı düzenlemesi görenleri şaşkına çevirdi!

Şişhane Meydanı’nda bir süredir süren meydan düzenleme çalışması geçtiğimiz aylarda tamamlandı, ortaya çıkan manzara görenleri şaşkına çevirdi.

2018'de gayrimenkule getirilen 5 düzenleme!

İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanın da hizmete açıldığı 2018 yılı içerisinde gayrimenkul sektörüne ilişkin düzenlemeler de yapıldı. İşte 2018'de gayrimenkule getirilen 5 düzenleme..

Bağcılar yeni meydan projesiyle değerlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Bağcılar Belediyesi Meydan Düzenleme ve Zemin Altı Otopark inşaatında sona yaklaşıldı

Kanal İstanbul için yasal düzenleme geliyor!

Kanal İstanbul’a ilişkin düzenleme bugün Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşelecek. Projenin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesi için yasal düzenlemeye gidiliyor. 

Kartal Kordonboyu Kavşak Düzenleme Projesi imar planı askıda!

İstanbul Kartal İlçesi, Kordonboyu Mahallesi, 9051 ada, 1 parsel Önü Kavşak Düzenleme Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Şirinevler Bahçehan ve Çevresi Düzenleme Projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler İlçesi, Şirinevler Bahçehan ve Çevresi Düzenleme Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Odunpazarı Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamam!

Eskişehir Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamamlandı. Proje Londra'da LEAF ödüllerinde Yılın Kentsel Tasarımı seçilmişti...

İstanbul meydan düzenleme Haberi

İstanbul meydan düzenleme

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tarihi Yarımada yenileme projesi kapsamında düzenlemeler meydanların tarihi karakteri göz önünde bulundurularak yapılacak. 

İBB'den yapılan açıklamada ise, Çalışmalara 3 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun izni, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen arkeologlar denetiminde öncelikle İstanbul Üniversitesi önü -Profesörler Konuk evi- ile Darülfünun alt geçidinin üstünden başlanıldığı açıklandı.

Yapılacak olan yeni düzenleme projesi ile İstanbul Üniversitesi ana giriş kapısı ile Beyazıt Camii arasındaki meydan oturma grupları ve bitkisel tasarımla yeniden düzenlenecek.

Projede, yaya yolları ve kaldırımlar, hareket kısıtlılığını ortadan kaldıracak, engelsiz ve güvenli bir ulaşım sağlayacak şekilde yapılandırılacak. Meydanlar ve çevresindeki tarihi doku korunacak.

Tarihi meydanlardaki yeni düzenlemeler ile seyir basamakları tasarlanarak yeşil doku ile desteklenecek, tarihi yapıya uygun estetik bir görünüm...