16 / 05 / 2024

istanbul mimari eserler

istanbul mimari eserler

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'un siluetini bozan yapılaşmada inşaat sektörü ile birlikte siyasileri de sorumlu tuttu...

Şehri İstanbul Mimari Tasarım Dekorasyon İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Şehri İstanbul Mimari Tasarım Dekorasyon İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Selim Türkmen tarafından kuruldu.

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

İmar Yönetmeliği 2 yılda 5 kez değişti!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ise, imar yönetmeliklerinin amacının; sağlıklı, planlı, güvenli kentleşme ve nitelikli mimari eserler ile yüksek standartlı yapılaşma ve yaşam kalitesi yüksek kentsel yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

İstanbul'daki keşmekeşliğin nedeni yanlış mimari!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hasan Öztürk, bugünkü yazısında İstanbul'daki keşmekeşliğin nedeni yanlış mimari ve yanlış imar olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul'da yatay mimari esas alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak; insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır." ifadelerini kullandı...

Büyükyalı İstanbul'a Avrupa’nın en iyi iç mimari ödülü!

Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul'a Avrupa’nın en iyi iç mimari ödülü verildi.

Kanal İstanbul'da çok güzel mimari ortaya çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de gelişen projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Özhaseki, "Kanal İstanbul projesinde çok değişik çalışmalar var. Projede çok güzel mimari ortaya çıkacak." dedi.

Mimari ve Tasarım Zirvesi 14 -15 Nisan’da İstanbul’da!

Türkiye ve dünyanın önde gelen mimar ve tasarımcılarını Nisan ayında İstanbul’da buluşturacak Mimari ve Tasarım Zirvesi, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

İşte akıl sınırlarını zorlayan mimari yapılar!

Almanya'da inşa edilen bu yapılar akıl sınırlarını zorluyor. İşte daha önce hiçbir yerde görmedğiniz yapısıyla büyüleyecek mimari eserler...

ST Mimari Uygulama Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

ST Mimari Uygulama Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Sami Çetinkaya Şube Müdürlüğünde 50 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Beşiktaş, Süleyman Seba Caddesi, Acısu Sokak'ta açıldı.

Muratpaşa'da mimari proje yarışmasına katılan eserler değerlendiriliyor!

Muratpaşa Belediyesi'nce, Yeşilbahçe Mahallesi'nde yapılacak; 'Opera, tiyatro ve gösteri merkezi' için açılan mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 proje, jüri tarafından değerlendiriliyor.

istanbul mimari eserler Haberi

istanbul mimari eserler

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yeni Şafak'a İstanbul, kültür, sanat ve müzecilikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki çarpık yapılaşma ve eskiden gecekondulara tepki gösterilirken, son yıllarda ise aynı düzensizliğin yüksek katlı binalarda görüldüğünü ve bunun önüne geçmekte yetkisinin yetersiz geldiğinden yakındı. Bakan Günay ayrıca, TBMM'ye bağlı müze sarayların, bakanlığına bağlanmasından, yurt dışından iade edilen tarihi eserlere ve gelen tepkilere ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talip olduğu Sultanahmet Meydanı'ndaki Defterdarlık Binası'nın Türk İslam Eserleri Müzesi'ne devredilmesine kadar tartışmalı Başkanlık sistemine kadar bir çok soruya açıklık getirdi.

İstanbul'un siluetini bozan yüksek katlı yapılaşmayla ilgili 'İstanbul 200 yıllık bir şehir değil ve...