27 / 07 / 2024

istanbul minibüs hatlarında ne değişecek

istanbul minibüs hatlarında ne değişecek

Kartal Metrosu’nun açılışına müteakip kaldırılacağı iddia edilen hatlı minibüslerle ilgili çalışmanın yüzde 80’ni tamamlandı. 1 yıl sonra hayata geçirilecek projeyle birlikte İstanbullular rahat bir nefes alabilecek.

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı 2023'ün ilk yarısında 1 milyar dolara yaklaştı!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği kayıtlarından derlenen bilgilere göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-haziran döneminde 67 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihraç edildi.

Ticari araçların efsanevi modeli Ford Transit Minibüs’e zam geldi mi?

Ford’un ticari araç sınıfında yer alan ve ticari araç satın almak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Transit Minibüs’ü yeni fiyatı merak ediliyor. Ford, her ay olduğu gibi bu ay da Transit Minibüs’ün yeni fiyatını resmi internet sitesinden yayımladı.

Yakıt ekonomisi ve düşük işletme maliyetinden avantaj sağlayan Ford Transit Minibüs Mayıs ayı fiyatı ne kadar oldu? 

Ford Transit serisi, dayanıklılığı ve güvenilirliğiyle tanınır. Ticari kullanıma yönelik olarak tasarlanmış olan Transit Minibüs, sağlam bir yapıya ve güçlü motorlara sahiptir. Bu da uzun ömürlü kullanım ve yoğun çalışma koşullarında güvenilirlik sağlar. Peki 11 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Ford Transit Minibüs fiyatları ne kadar? İşte 14 Mart 2023 fiyat listesi

Ford Transit Minibüs'ün en büyük özellikleri arasında işlevselliği, geniş iç hacmi, çeşitli seçenekleri ve dayanıklılığı sayılabilir. Ancak, en önemli özelliği, yolcu taşımacılığı için son derece uygun bir araç olmasıdır. İşte 14 Mart 2023 fiyat listesi.

Ford Transit Minibüs fiyatlarına bu ay zam geldi! Ford Transit Minibüs fiyatı ne kadar? 20 Aralık 2022 fiyat listesi

Yeni bir Ford Transit Minibüsün Aralık ayı fiyat listesi güncellendi. Aralık ayında zam gelen yeni bir Ford Transit Minibüslerin güncel fiyat listesi merak ediliyor Peki Ford Transit Minibüs fiyatı ne kadar oldu? 20 Aralık 2022 fiyat listesi...

Fiat Ducato Minibüs fiyatlarında son dakika! Her şeye zam geldi Ducato Minibüse gelmedi! 15 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Fiat Ducato Minibüs Temmuz fiyatları merakla araştırılıyor. Peki Fiat Ducato Minibüs fiyatları zamlandı mı? En ucuz Fiat Ducato Minibüs ne kadar? 15 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Ford Transit Minibüs fiyatları ne kadar? Araba alacaklar dikkat! İşte 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

Ford Transit Minibüs, en çok tercih edilen ticari araçlar arasında yer alıyor. Ticari araç almak isteyen kişiler Ford Transit Minibüs fiyatlarını sık sık araştırıyor. Peki Ford Transit Minibüs fiyatları ne kadar? İşte Ford Transit Minibüs 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

İstanbul Havalimanı metro hatlarında son durum ne?

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi 2 Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Havalimanı metro hatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı bakım ve kumanda merkezini inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mega kent İstanbul'a yeni metrobüs hatları müjdesi verdi.

Akıllı şehir sıralamasında İstanbul 104'üncü sırada!

Şehirlerin yaşabilirliğini artırmak, sevilen ve yaşanır şehirler inşa etmek akıllı şehir projeleri ile mümkün. İstanbul, en akıllı 180 şehir sıralamasında İstanbul 104'üncü sırada.. 

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbul’da D-100 karayolu dışında da yeni metrobüs hatlarını devreye almak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Erzurum'da inşaat işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 5 yaralı!

Aşkale-Bayburt karayolunda Yüksel Başboğa (35) idaresindeki 04 P 5742 plakalı minibüs, Pırnakapan mevkisi yakınlarında virajı alamayarak devrildi.

istanbul minibüs hatlarında ne değişecek Haberi

istanbul minibüs hatlarında ne değişecek

İstanbul’da hali hazırda çalışan 7 bin hatlı minibüs var. Minibüslerin günlük yolcu yükü ise 3 milyona yakın. Bunun yanı sıra 15 bin dönüşümlü şoförde bu araçlardan ekmeğini çıkartıyor.


Rakamlara bakıldığında İstanbul’da yolcu ulaşımının hiç de azımsanmayacak bir bölümünü taşıyan minibüsler maalesef kuralların tam olarak uygulanamamasından kaynaklı sürekli kötü vesilelerle gündeme geliyor.


İşte bu algıyı yıkmak üzere harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve İstanbul Minibüsçüler Odası mevcut minibüslerin durumunu düzeltmek ve ulaşımda oluşan minibüs terörünü sonlandırmak için bir çalışma başlattı.


3 HATLA İLGİLİ PLANLAMA YAPILIYOR


Başlatılan çalışma kapsamında ilk pilot bölge İstanbul’un Anadolu Yakası’nda E-5 güzergâhı oldu. Güzergâh üzerinde çalışan 3 farklı hatla ilgili yeniden bir planlama ve iyileştirme yapılıyor. Planlamaya tabii olan hatlar, Gebze-Harem, Yakacık-Kartal ve Kadıköy-Kartal olarak belirlendi....