28 / 04 / 2024

istanbul müze camileri

istanbul müze camileri

Fahri Sarrafoğlu: “İstanbul’da gençleri tarihle buluşturmalıyız. Müzeye çevrilen camiler arasında sadece Ayasofya yok Fethiye Cami ve Kariye Cami de var. Gençlerimiz buraları da ziyaret etmeli.”

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.

İstanbul Havalimanı’nda müze açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işleteceği bir müze olacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul ‘müze şehir’ olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu toplantısında  yaptığı açıklamada İstanbul’u bir “müze şehir” haline getirmek istediğini belirtti ve müze türleriyle ilgili çalışma yapılmasını istedi.

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olacak!

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olarak düzenlenecek. Restorasyon işlemleri tamamlanan Rektörlük Binası'nın 8 Aralık 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Adana müze kompleksi ilk etabında son aşamaya gelindi!

ADANA Valisi Mustafa Büyük, Milli Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu 68 bin 530 metrekareye kurulacak müze kompleksinin ilk etabında son aşamaya gelindiğini, kompleksin, Ortadoğu'nun en büyük müzesi arasında yer alacağını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi açılış tarihi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnönü Müze Evi işlev kazanacak!

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker’le birlikte İsmet İnönü’nün doğduğu evi gezen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müze evin daha işlevsel hale gelmesi için birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi 2 ay sonra açılacak!

Hizmete açıldığında Türkiye'nin en büyük müzesi unvanına sahip olacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde, teşhir edilecek yaklaşık 10 bin eserin bulunduğu döneme ilişkin görsel canlandırmalar yer alacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

istanbul müze camileri Haberi

istanbul müze camileri

İstanbul seyyahı, gazeteci-yazar Fahri Sarrafoğlu ile yıllardır gençlerle yaptığı İstanbul gezileri üzerine BYV (Boğaziçi Yöneticileri Vakfı) Öğrenci ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen “İstanbul Sohbetleri” programına katıldı. Vakıf Müdürü İbrahim Ethem Gören, Boğaziçi Üniversitesinde okuyan öğrenci ve mezun mensuplarının katıldığı sunumda bir konuşma yapan Fahri Sarrafoğlu, özellikle İstanbul’a sahip çıkılması gerektiğine işaret etti.


GENÇLERİ TARİHLE BULUŞTURMALIYIZ

Özellikle üniversite gençliğinin tarihle buluşması, sohbet etmesi gerektiğine işaret eden Sarrafoğlu, gençlerin tarihle buluşması için STK’ların, daha çok proje ve çalıma yürütmesini istedi. İstanbul sevilecek sev mantığı ile İstanbul’un sevilemeyeceğini ifade eden Sarrafoğlu, sunumda şunları söyledi: “İstanbul sadece büyük bir şehir ya da her tarafı tarih kokan bir yapılardan oluşmuş müze şehir değildir. İstanbul binlerce yıllık tarihi değil milyonlarca yıllık tarihi de içinde barındırıyor. Eğer...