14 / 05 / 2024

istanbul ne zamanda aydınlatılmış

istanbul ne zamanda aydınlatılmış

1936 yılında belediye ışık ve lamba bulunan sokaklardaki binalardan Tenviriye (aydınlatma) vergisi alıyormuş. Belediye 1935 yılında 185 bin tenviriye vergisi almış, 1936 yılında bu vergi 35 bin lira artacakmış

1931 yılında İstanbul Aydınlatılmış!

22 Ağustos 1931 Akşam Gazetesi haberine göre İstanbul’da bulunan lambalar yetersiz kalmış yeni yerleşim yerlerinin de kurulması üzerine İstanbul Belediyesi şehrin kilit noktalarına 500 adet lamba koydurmaya karar kılmış.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu sordu: Kanal İstanbul ne oldu? İşte vatandaşın yorumları... 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Kanal İstanbul projesini sordu. İşte Babuşcu'nun o paylaşımına gelen yorumlar...

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Borsa ne zaman açılacak? Borsa İstanbul ne zaman açılıyor?

Borsa İstanbul’un ne zaman açılacağı yatırımcılar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Borsa İstanbul ne zaman açılıyor? Borsa İstanbul’da hangi önlemler alındı?

Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan deprem felaketlerinin ardından Borsa İstanbul’da işlemler durdurulmuştu. Piyasa çevrelerinden hasar tespitleri tamamlanmadan hisselerin işleme açılmaması önerisi gelirken, şimdi en fazla borsanın ne zaman açılacağı merak ediliyor.

Borsa ocak ayında yatırımcısını üzdü! Borsa İstanbul ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana yüzde 5,77 oranında değer kaybına uğradı. Küresel borsalardaki pozitif havaya rağmen Borsa İstanbul ocak ayında satış ağırlıklı bir seyir izledi. Peki yılın geri kalanına ilişkin beklentiler neler?

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?

TOKİ sosyal konut projelerinin bilindiği gibi kura çekimleri devam ediyor. İstanbul’da kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı merakla sorgulanıyor. İşte konuya dair detaylar!

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?

TOKİ il il kura sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki “TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?” İşte bu soruların yanıtları!

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?

TOKİ kura sonuçları ülke gündeminde yer almaktadır. Özellikle büyük şehirlerden İstanbul kuraları. İşte “TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?” sorusunun yanıtı!

Kanal İstanbul ne zaman açılacak?

Birçok denizci Kanal İstanbul'un açılmasını dört gözle bekliyor. Gemi kaptanı ve işletmeci Vehbi Koç, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul ne zaman normalleşecek?

Koronavirüsün daha fazla yayılmasını engellemek için uygulanan tedbirler yavaş yavaş esnetiliyor. Peki İstanbul’da yasaklar ne zaman kalkacak? Kafe, restoran ve lokantalar ne zaman açılacak? İşte detaylar…

Kanal İstanbul ne kadara mal olacak?

İlk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 Seçimleri öncesi bir seçim vaadi olarak sunulan Kanal İstanbul'un maliyeti son zamanların en çok konuşulan konuları arasında. Peki Kanal İstanbul ne kadara mal olacak?

Kanal İstanbul ne aşamada? İhalesi ne zaman?

Boğaz’dan normalde emniyetli geçebilecek gemi sayısının yıllık 25 bin olduğunu söyleyen Ulaştırma Bakanı Turhan, “30 yılda sayı yıllık 70 bine kadar çıkacak. Bunu İstanbul Boğazı kaldırmaz. 5 - 10 yıl içinde bu su yolunu yapmalıyız” diyor...

3. İstanbul ne zaman teslim?

3. İstanbul projesi 2 etapta 116 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Peki 3. İstanbul ne zaman teslim edilecek?   

istanbul ne zamanda aydınlatılmış Haberi

istanbul ne zamanda aydınlatılmış

Tenviriye resmi

1936 senesinde 35 bin lira fazla olacak.


Tenviriye resmi, yalnız lamba ve ışık bulunan sokaklardaki binalardan tahsil edilir. Karanlık sokaklardaki binalar bu resme tabi değildir. Fakat son senelerde gerek ışıklı sokaklarda yapılan binaların artması, gerek bu sene lamba adedinin çoğaltılmasına karar verilmesi üzerine tenviriye resminin 936 senesinde 35 lira fazla artacağı anlaşılmıştır.

Bu hesaba göre belediye gelecek sene 220 bin lira tenviriye resmi tahsil edecektir.


Akşam Gazetesi 8 Mart 1936


Abdullah Kutalmış...