25 / 07 / 2024

Borsa ocak ayında yatırımcısını üzdü! Borsa İstanbul ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

Borsa ocak ayında yatırımcısını üzdü! Borsa İstanbul ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana yüzde 5,77 oranında değer kaybına uğradı. Küresel borsalardaki pozitif havaya rağmen Borsa İstanbul ocak ayında satış ağırlıklı bir seyir izledi. Peki yılın geri kalanına ilişkin beklentiler neler?


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Borsa İstanbul geçen yıl gösterdiği başarılı performansın ardından 2023 yılının başından bugüne kadar geçen süreçte yatırımcılarını üzdü. BIST 100 endeksi, yılbaşından bu yana yüzde 5,77 oranında geriledi. Ocak ayı boyunca satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da endeks 3 Ocak’ta 5 bin 704 puanla tarihi zirvesini gördü. 12 Ocak tarihinde ise 4 bin 601 puana kadar geriledi.

Borsa ocak ayında yatırımcısını üzdü! Borsa İstanbul ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan'ın, 'Paranın Rotası' adlı köşe yazısına göre, endeksteki bu tarihi düşüş çok sayıda hisse senedine daha büyük kayıp olarak yansıdı. 12 Ocak 2023 tarihindeki dip seviyeden başlayan tepki alımları ile endeks 5 bin 569 puana kadar ulaştı. Korcan, yazısında, ancak bu yükselişin devamının gelmediğini, satışların yeniden hızlandığına işaret etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön