25 / 07 / 2024

Borsa ocak ayında yatırımcısını üzdü! Borsa İstanbul ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

Borsa ocak ayında yatırımcısını üzdü! Borsa İstanbul ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana yüzde 5,77 oranında değer kaybına uğradı. Küresel borsalardaki pozitif havaya rağmen Borsa İstanbul ocak ayında satış ağırlıklı bir seyir izledi. Peki yılın geri kalanına ilişkin beklentiler neler?


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


DESTEK VE DİRENÇ NOKTASI NEDİR?

Korcan, BIST 100 endeksinde bu hafta için destek noktasının 5 bin 23 puan seviyesi olduğunu belirtirken, şu tespitlerde bulundu:

“Bu nokta aynı zamanda 4 bin 984 puan seviyesinde bulunan yatay destek seviyesine yakın olması nedeniyle önemli. Bu destek noktasının altına inilmesi halinde ise 4 bin 761 puan desteğinin test edilme riski artabilir. Bu seviyelerin üzerinde kaldığı sürece endekste inişli çıkışlı bir fiyat seyri de olsa trendin yukarı olduğunu söyleyebiliriz.”

Korcan’a göre, özellikle 4 bin 761 puan desteğinin altına inilmesi durumunda ise endeksteki olumlu teknik görünümün bozulma riski artabilir. Olası yukarı hareketlerde bu hafta için 5 bin 580 puan seviyesi yatay direnç noktası olarak görünüyor. Borsada hisse seçiminin önemine işaret eden Korcan, 2022 son çeyrek bilançolarının açıklanmaya başlamasıyla borsada hisse bazlı hareketlilik öne çıkacağını, seçim sürecine kadar da endekste dalgalanmaların olabileceğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön