29 / 04 / 2024

İstanbul Olimpiyat Şehri

İstanbul Olimpiyat Şehri

1993 yılında İstanbul, 2000 yılı Olimpiyat oyunlarına talip olmuş. 2000 yılı olimpiyatları için İstanbul'da 4 bin 893 hektarlık alana Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış. Çorlu ve Pendik'e de iki havaalanı yapılacakmış.

İstanbul Olimpiyat Şehri ünvanını Türk iş adamlarına göre alır!

Bağımsız denetim, vergi ve danışmanlık şirketi Grant Thornton Türkiye, İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyatları’na adaylığından yola çıkarak C seviye yöneticilerin katılımı ile de bir araştırma yaptırdı...

Beklenen İstanbul depremi 11 şehri etkileyecek! Deprem Bilimci tek tek açıkladı: Bu bir bölge depremi olacak!

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, beklenen İstanbul depreminin 11 şehri etkileyeceğini açıkladı. Peki bu iller hangileri? İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması...

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Som Olimpiyat Konakları satışa çıktı! Som Yapı'dan Başakşehir'e 328 konutluk yeni proje!

Som Olimpiyat Konakları'nda satışlar başladı. 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon dairelerin yer aldığı proje İstanbul Başakşehir'de inşa ediliyor.

Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

İklim krizinden etkilenen illerin ilk sırasında İstanbul yer alıyor. Kentteki beton yoğunluğu nefes almayı dahi zor hale getiriyor. Peki Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

Şehri İstanbul Mimari Tasarım Dekorasyon İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Şehri İstanbul Mimari Tasarım Dekorasyon İnşaat Hizmetleri Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Selim Türkmen tarafından kuruldu.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun son hali mest etti!

İstanbul’un önemli stadyumlarından olan Atatürk Olimpiyat Stadı, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline hazırlanıyor. Stat, hibrit çim ile yenilenen saha zemini, ışıklandırma sistemi ve modern soyunma odalarıyla mest etti.

Kanal İstanbul'a tümüyle karşıyız!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul'un şehri mahvedeceğini öne sürerek tümüyle karşı olduklarını söyledi...

Şehri İstanbul Travel Turizm Otomotiv ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şehri İstanbul Travel Turizm Otomotiv ve İnşaat Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Taneri ve Hilal Aydın tarafından kuruldu.

Şehri Yar Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Bayrampaşa Şubesi açıldı!

Şehri Yar Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Bayrampaşa Şubesi bugün 150 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Atatürk Olimpiyat Stadı 92 bin 208 kişi kapasiteli olacak!

Atatürk Olimpiyat ve Türk Telekom Stadı Türkiye Futbol Federasyonu'nun, UEFA'ya verdiği dosyada İstanbul'dan 2 stat yer alıyor. URO 2024 için yeniden inşa edilmesi planlanan Atatürk Olimpiyat Stadı'nın 92 bin 208 kişi kapasiteli olması planlanıyor.

Şehri Deniz Kartal'da 294 bin 600 TL'ye! Yeni proje!

Demkay Yapı - Almara Yapı Ortaklığı yeni projesini İstanbul Kartal'da hayata geçirmeye hazırlanıyor.  Şehri Deniz Kartal Projesi'nde fiyatlar 294 bin 600 TL'den başlıyor. 

İstanbul Olimpiyat Şehri Haberi

İstanbul Olimpiyat Şehri



2000 yılının hayali


Berlin, Brasilia, Manchester, Milano, Pekin ve Sidney'in yanı sıra 2000 yılında yapılacak Olimpiyat oyunlarına talip olan İstanbul için artık geri sayım başladı. ''Kıtaların buluştuğu yerde buluşalım'' sloganıyla dünya kamuoyunun önüne çıkan İstanbul'un kaderi, 23 Eylül 1993 Perşembe günü Monte Carlo'da belli olacak.


Resmi başvurusunu tamamlayan İstanbul'un, toplam 7 aday kentin arasında oldukça ciddi bir şansı olduğu ifade ediliyor. 2000 yılı olimpiyatlarının İstanbul'da yapılmasına karar verilmesi halinde, kente yedi yıl içinde 950 milyon dolarlık yatırım yapılacak.


4893 hektarlık alana kurulacak olan Olimpiyat Parkı'nın dışında, İstanbul yeni ve müthiş spor tesislerine kavuşacak. Adaylık başvuru dilekçesinin Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Samaranch'a...