02 / 10 / 2024

istanbul pendik kentsel dönüşüm

istanbul pendik kentsel dönüşüm

06/09/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde İstanbul Pendik’te Batı Mahallesi riskli ilan edildi. İşte İstanbul Pendik Batı Mahallesi kentsel dönüşüm sınırları...

İstanbul'da kentsel dönüşüm istemeyenler için modüler yapılar oluşturulacak: Kentte konut stoku artırılmalı!

Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sezayi Köse ve ekibi, İTO İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi üyeleriyle buluştu ve İstanbul'un konut stoku ile kentsel dönüşüm konusu değerlendirildi. İşte ayrıntılar... 

Kentsel dönüşüm uzmanı Nihat Şen İstanbul'daki kentsel dönüşümü hızlandıracak 13 maddeyi açıkladı!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr. Nihat Şen, kentsel dönüşüm çalışmaları ve binaların dönüşümü için Kentsel Dönüşüm Finansman Bankası kurulması gerektiğini belirtti.

İstanbul'daki kentsel dönüşümü hızlandırmanın yolu: Vatandaşı bilgilendirmek!

İstanbul’daki kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması gerektiğine dikkat çeken Beyaz Group İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Beyaz, bunun için de ilk yapılması gerekenin vatandaşı bilgilendirmek olduğunu söyledi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm sonrası konutlar 50 metrekare küçülüyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Eski yapılar kentsel dönüşümle yeri görünüme kavuşurken vatandaşlar evlerinin küçülmesinden şikayet ediyor. 

İzmir'e İstanbul modeli kentsel dönüşüm müjdesi!

Bayraklı Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ilk oturumunda İstanbul ziyaretiyle ilgili Meclis'e bilgi veren Başkan İrfan Önal, İstanbul'daki modellemenin Bayraklı'da da uygulanması için destek sözü aldıklarını söyledi. İşte yüzleri güldüren gelişme ile ilgili merak edilen detaylar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği başlıyor! İşte tüm detaylar!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Başkanlığının İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ivme kazandıracak projesinin ayrıntıları belli oldu. 

İstanbul'da kentsel dönüşüme 'amaçları bana sağlam bir bina vermek değil, benim hakkımı gasp etmek' olarak bakılıyor! 

İstanbullular deprem riskinin bu denli yüksek olduğu bilinen bir şehirde kentsel dönüşüme pek olumlu bakmıyor. Peki bunun sebebi ne? 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hibesi ve kredi desteği kaç TL? Evini dönüştürecekler şimdi bakın! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından başlatılan, 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları merak ediliyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm kredi ve hibesi kaç TL? İşte  ayrıntılar...

İstanbul'da "Kentsel Dönüşüm" ile bir semt beton yığını oldu!

1 milyon 350 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin inşaat aşaması görenleri maalesef şaşırtıyor. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Bakın zirvede hangi ilçe var!

Büyük Marmara depremi adım adım yaklaşırken son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında da kentsel dönüşüm yer alıyor. İşte İstanbul'da hayata geçirilen dönüşüm projeleri...

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İstanbul'daki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi. İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklaması...

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.

istanbul pendik kentsel dönüşüm Haberi

istanbul pendik kentsel dönüşüm

İstanbul Pendik’te Batı Mahallesi riskli ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 26/7/2013 tarihli ve 4536 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca Pendik Batı Mahallesi’nin yeniden dönüştürülmesine karar verildi. 



 Pendik Batı Mahallesi riskli alan sınırlarını görmek için tıklayın



Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com