29 / 04 / 2024

istanbul perakende harcaması

istanbul perakende harcaması

İstanbul, Avrupa’da en fazla perakende harcaması yapan şehirler sıralamasında 4’üncü sırada yer alıyor. İstanbul’da yıllık harcama 68 milyar dolar. Madrid 42 milyar dolarla İstanbul’dan sonra geliyor.

İstanbul’da enflasyon resmen tavan yaptı: Perakende fiyatlar yüzde 76,58 arttı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul'un şubat ayı enflasyonunu resmen açıkladı. Mega kentte perakende fiyatlar Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,07, bir önceki senenin aynı dönemine göre de yüzde 76,58 artış gösterdi.

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İTO, Şubat 2023'te istanbul'da perakende fiyatların yüzde 3,83, toptan fiyatların yüzde 2,38 oranında yükseldiğini duyurdu. İTO, yıllık enflasyonu ise yüzde 78 şeklinde açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da Aralık ayının zam şampiyonu belli oldu! İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ürün...

İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler resmen belli oldu. İşte İstanbul'un Aralık ayı zam şampiyonları ve fiyatları... 

İstanbul'daki perakende fiyat artışı açıklandı: Enflasyon öncesi şoke eden tespit

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye enflasyonu için öncü gösterge olarak nitelendirilen, İstanbul'daki perakende fiyat artışına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, İstanbul'da perakende fiyatlar haziranda aylık yüzde 4,03 artarken, kentteki yıllık enflasyon yüzde 94,2'e çıktı.

Galataport bölgedeki kiraları nasıl etkileyecek?

Yaklaşık 1,7 milyar dolarlık yatırıma mal olan ve toplam 112 bin metrekarelik alana sahip Galataport istanbul, perakende sektörünü hareketlendirdi. Proje yılda 25 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı planlıyor. 

İstanbul’da perakende fiyatları yüzde 4,44 arttı!

İstanbul’da 2022 Şubat ayında perakende fiyatları arttı. İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi Ocak ayına göre yüzde 4,44 artış gösterdi. İşte detaylar...

İstanbul Perakende Gayrimenkul Kiralama Yönetim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Perakende Gayrimenkul Kiralama Yönetim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Pendik’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Emin Demir tarafından kuruldu.

İstanbul'da perakende ve toptan fiyatlar arttı!

İTO verilerine göre, İstanbul'da ocak ayında bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 1.16, toptan fiyatlar yüzde 1.31 arttı.

İstanbul'da perakende ve toptan fiyatlar arttı!

İstanbul'da, aralık ayında bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 1,36, toptan fiyatlar yüzde 2,05 artış gösterdi.

İstanbul'da perakende ve toptan fiyatlar arttı!

İstanbul'da ağustos ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,59, toptan fiyatlar ise yüzde 0,84 arttı.

İstanbul'da perakende ve toptan fiyatlar arttı!

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da Temmuz ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,44, toptan fiyatlar yüzde 1,45 arttı.

İstanbul'da perakende fiyatlar arttı!

İTO verilerine göre, İstanbul'da haziranda bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0,07 artarken, toptan fiyatlar yüzde 2,29 azaldı.

İstanbul'da perakende ve toptan fiyatlar arttı!

Mayıs ayında İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme indeksi bir önceki aya göre yüzde 2.16, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 0.97 oranında arttı.

istanbul perakende harcaması Haberi

istanbul perakende harcaması

İstanbul, Avrupa’da en fazla perakende harcaması yapan şehirler sıralamasında 4’üncü sırada yer alıyor.


En fazla harcama yapılan şehir Londra: 224 milyar dolar. Moskova 175 milyar dolarla ikinci sırada, Paris 149 milyar dolarla üçüncü sırada yer alıyor. İstanbul’da yıllık harcama 68 milyar dolar. Madrid 42 milyar dolarla İstanbul’dan sonra geliyor.


İstanbul, Türkiye’de toplam perakende harcamalarının yapıldığı en  büyük şehir. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si İstanbul’da yaşıyor, perakende harcamalarının yüzde 27’si İstanbul’da yapılıyor.


İstanbul’daki tüketicilerin özelliği genç olması. AB ülkelerinde tüketicilerin sadece yüzde 35’i 35 yaş altı genç tüketici ise, İstanbul’da 35 yaş altı tüketiciler, toplam tüketicilerin yüzde 60’ını oluşturuyor.


Yaşayan 20 milyon kişiye ek olarak İstanbul’a her yıl 10 milyon turist geliyor.


Alışveriş üç caddede

Cushman Wakefield Araştırma Grubu’nun İstanbul alışveriş caddeleri üzerine yaptırdığı araştırmaya göre,...