07 / 05 / 2024

istanbul sahil yapıları

istanbul sahil yapıları

İklim değişikliği haritasına göre; 1.5 derecelik ısınma sonucunda 40 sene içerisinde suların yükselmesiyle İstanbul sahilindeki çok sayıda yapı sular altında kalacak.

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul nasıl taşınacak? Uzmanlardan 24 yaşından büyük yapılar riskli sayılsın önerisi!

İstanbul’da özellikle 99 depremi öncesi yapılar büyük risk taşıyor.  Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 1999’dan önce inşa edilen neredeyse tüm yapıların riskli statüsünde sayılması gerektiğini söyledi...

İstanbul'daki yapıların ne kadarı riskli?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem gerçeğine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, "Biz, İstanbul’da yapıları tetkik ediyoruz. Ve ne yazık ki manzara, düşündüğümüzün çok daha ötesinde. Neredeyse 1’e 3, 1’e 4 oranında yoğun bir riskli yapı stoku önümüze çıkıyor" dedi.

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

Kanal İstanbul için arkeoloji raporu: Tarihi yapılar başka yere taşınsın!

Kanal İstanbul'un, ÇED süreci için hazırlanan arkeoloji raporunda 'Proje sahası içerisinde kalan ve inşaat faaliyetleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi köprü, tarihi yol, korugan, tabya gibi yapıları Hasankeyf’te olduğu gibi koruma, bir başka yere taşıma' önerisinde bulunuldu.

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

İstanbul'daki kaçak yapıların yıkımı mecliste!

İstanbul'daki kaçak yapıların tespitine ve yıkımına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki kaçak yapıların yıkımı başladı!

İstanbul Beykoz ve Arnavutköy'de yer alan kaçak yapılar yıkılmaya başladı. Gergin geçen yıkımlar havadan da görüntülendi.

İstanbul'daki kaçak yapılar ilçe ilçe tespit ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor. Muğla'da kaçak yapıların tespiti ve yıkılmasının ardından sıra İstanbul'a geldi. İstanbul'da bulunan 4 milyon kaçak yapı uydularla tespit ediliyor.

İstanbul'daki yapıların yarısı kaçak!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'daki kaçak yapılaşma sorununa dikkat çekti. Aşa, İstanbul'daki yapıların yarısının kaçak olduğunu belirtti.

İstanbul'da tarihi yapıların restorasyonu hemen başlamalı!

"Tarihi Yapılarda Deprem Risklerinin Yönetimi" adlı uluslararası sempozyumda konuşan İtalyan Assorestauro Birliği Başkanı Alessando Zanını, İstanbul'daki tarihi yapıların restorasyonuna hemen başlanması gerektiğini vurguladı.

istanbul sahil yapıları Haberi

istanbul sahil yapıları

İnsan kaynaklı iklim değişikliğinin en önemli sonucu buzulların erimesiyle Deniz seviyesinde görülen yükselme. Hürriyet'te yer alan habere göre; yeni bir modelleme, Emisyon üretiminin durdurulamaması durumunda 40 sene içerisinde İstanbul sahillerinin 2 kilometre içlere kadar sular altında kalacağı sonucunu ortaya çıkardı.

İklim bilimciler, Dünya’nın sanayi öncesi döneme göre halihazırda 1.2 derece daha sıcak olduğunu, yükselin bu yüzyılın sonuna kadar 1.5 derecede sınırlandırılması gerektiğini dile getiriyor. Fakat sera gazı emisyonunun bugün azaltılmaya başlandığı ve 2050’de sıfırlandığı en iyimser senaryoda bile 1.5 derece hedefini tutturmak neredeyse imkansız. Emisyon artışının 2050’ye kadar devam ettiği kötümser durumda ise sıcaklık artışı 2060’lara gelidiğinde 3 dereceye ulaşmış  olacak ve buzul erimesine bağlı olarak okyanuslar, en yüksek seviyelerine çıkana kadar on seneler boyunca kabarmaya devam edecek.

Deniz seviyesindeki...