16 / 05 / 2024

İstanbul sanayi siteleri

İstanbul sanayi siteleri

Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması konusu yeniden gündeme gelmişken 250 bin kişinin istihdam edildiği İstanbul'da sanayiciler

1994 yılında İstanbul'da 30 bin işyeri!

1994 yılında İkitelli Sanayi Sitesi'nde 30 binin üzerinde işyeri kepenklerini açmaya hazırlanıyormuş. 50'ye yakın kooperatif ve sanayi sitesinin bulunduğu site tamamlanınca, şehir içindeki işyerleri buraya taşınacakmış.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

İstanbul Sanayi Odası paylaştı: Arka arkaya 5’nci ayda da...

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) kamuoyuyla paylaştığı Türkiye ihracat İklimi Endeksi, haziran ayında 51,1 oldu. Endeks üst üste 5’nci ayda da eşik değerin üstünde kaldı.

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım ayında 45,7 olan Türkiye imalat PMI, aralık ayında 48,1’e yükseldi.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Konya'da iklim dostu sanayi dönüşümü gerçekleşiyor!

Konya'da inşa edilen sanayi sitesinde inceleme gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim dostu sanayi siteleri hakkında açıklamada bulundu. 

Mersinli esnaf, yeni ihtisas sanayi siteleri istiyor!

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, kent merkezinde kangren haline gelen sanayi sitesi sorununun çözülmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

MÜSİAD’dan 81 ilde Orta Ölçekli Sanayi Sitesi!

MÜSİAD tarafından ilk olarak Tekirdağ'dan başlayarak 81 ile Orta Ölçekli Sanayi Siteleri yapılacak. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Hedefimiz, milli gelire yılda doğrudan 200 milyar dolar artı katkı sağlamaktır." dedi...

Erdal Bahçıvan: Sanayi depreme hazır değil!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, depreme hiç kimsenin hazır olmadığını, sanayinin de bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Erdal Bahçıvan'dan tapusuz sanayi modeli önerisi!

İSO kapsamında İstanbullu Sanayiciler, Gaziantep’te bölge sanayicileri ile bir araya geldi. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, “İstanbul'un gayrimenkul fiyatı arttıkça İstanbul sanayiden uzaklaşıyor” dedi…

Emlak sanayi modeli geliyor!

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan 2 yeni organize sanayi bölgesi ve uzun süre kiralamaya uygun fabrika talep etti. İSO, emlak sanayi modeli ile İstanbul sanayisinin  yerleşiklik sorununun çözülmesi planlanıyor.

Yerleşim Alanı İçerisinde Kalan Sanayi Siteleri'nin Kredilendirilmesi Hakkında Yönetmelik!

Yerleşim Alanı İçerisinde Kalan Sanayi Siteleri İle Sanayi İşletmelerinin Dönüşüm Ve Gelişim Projelerinin Kredilendirilmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 30715 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Düzce'de OSB ve sanayi siteleri kurulması mecliste!

Düzce ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Siirt'te OSB ve sanayi siteleri kurulması meclis gündeminde!    

Siirt ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul sanayi siteleri Haberi

İstanbul sanayi siteleri

Türkiye'de uzun süredir tartışılan sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması konusu yeniden gündeme geldi. İstanbul'da sayıları 70'e yaklaşan ve yaklaşık 250 bin kişinin istihdam edildiği bu siteleri sanayiciler, ihtisaslaşmış nitelikli personel, pazara ve limana yakınlık avantajlarıyla terk etmek istemiyor. İstanbullu sanayiciler, "İnsan kaynağı çok zor bulunuyor. Tecrübe edinenlerle taşınırsanız bir anlamı var. Nereye taşınacağı da çok önemli. Yoksa o sanayi yok olabilir de" değerlendirmesinde bulunuyor. Kirlilik taşıyan, çok fazla su tüketimi olan tesislerin ise şehirden taşınmasının doğru olduğunu savunan sanayiciler, çevreye zararı olmayan, ustalık gerektiren işletmelerin ise şehirde kalmasından yana. Türkiye genelinde bakıldığında, sayıları 469'u bulan küçük sanayi sitelerinin arazi değeri 17 milyar lira olarak hesaplanıyor. Tek başına fiili istihdam sayıları da 600 bine yakın. İstanbul özelinde incelendiğinde, mobilyacılardan dokumacılara,...