29 / 04 / 2024

Mersinli esnaf, yeni ihtisas sanayi siteleri istiyor!

Mersinli esnaf, yeni ihtisas sanayi siteleri istiyor!

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, kent merkezinde kangren haline gelen sanayi sitesi sorununun çözülmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.



Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, kent merkezinde kangren haline gelen sanayi sitesi sorununun mutlak suretle çözülmesi gerektiğini söyledi. Dünya'da yer alan habere göre; Mersin'de imalat ve tamirat alanlarinda mal ve hizmet üreten esnaf ve sanatkârların yüzde 76'sının mahalle aralarında, apartman altlarında, bodrum katlarında hizmet verdiğine dikkat çeken Dinçer, en az 200 metrekare imalathanelerin olduğu 5 bin işyeri kapasiteli ihtisas sanayi sitelerine ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Söz konusu sitelerde her sektörün bir arada kümeleneceği, bütün sektörlerin ortak olarak kullanabilmelerine imkân tanıyan Ar-Ge ve iş geliştirme merkezi, mesleki eğitim okulu, fuar ve toplantı alanları, sosyal ve sağlık tesislerinin de bir arada bulunması gerektiğini belirten Talat Dinçer, "Sanayi esnafımız Artık bünyesinde iş geliştirme merkezi, mesleki eğitim okulu, toplantı ve fuar alanları, sosyal ve sağlık tesisleri bir arada bulunan modern ve çağdaş sanayi yerleşkelerinde hizmet vermek
istiyor" diye konuştu.

Mersin'in sanayi siteleri yönünden talihsiz kentlerden biri olduğunu belirten Dinçer, Mersin'de matbaacı, mermerci, mobilyacı, otomotiv bakım ve tamirciliği, boyacılığı, kaportacılık, elektrikçilik, lastikçi, kaynakçı, demirci, hurdacı, geri dönüşümcü, tekstil ve konfeksiyon meslek dallarında hizmet veren 5467 esnaf sanatkardan 1358'inin Mersin Sanayi Sitesi, Tırmıl Sanayi Sitesi, Mezitli Sanayi Sitesi, Toroslar Sanayi Sitesi'nde; 4109 esnafsanatkarın ise sanayi sitesi dışında faaliyet gösterdiğini kaydetti. Yerel ve genel idare temsilcilerine çağrı yapan Dinçer, şunları söyledi:

"MESOB'a üye olan işletmelerce küçük sanayi sitesi için ihtiyaç duyulan işyeri sayısı 4109'dur. Bu sanayi sitesi alanında işyeri büyüklükleri 200-1000m2 arasında olup ihtiyaç duyulan parsel alanı net 1 milyon 643 bin 600 metrekaredir. Sanayi sitesinde yol, otopark ve sosyal tesisler için gereken toplam alan ise 3 milyon 287 bin 200 metrekaredir."


Geri Dön