17 / 05 / 2024

istanbul sefarethane binası

istanbul sefarethane binası

1949 yılında Maçka'da bulunan tütün deposu olarak kullanılan eski İtalyan Sefarethane binası, İstanbul Belediyesi'ne arsasıyla birlikte parasız verilmesine karar verilmiş. Belediyeye devredilen tarihi bina konservatuvar binası olarak kullanılacakmış.

İstanbul Kartal’da, adliyeye ek hizmet binası yapılacak

İstanbul Kartal bulunan 54 dönümlük arazi üzerinde yer alan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne ek hizmet binası yapılacağı açıklandı.

Ziraat GYO İstanbul'daki 7 binasının değerini açıkladı! 

Ziraat GYO, Kadıköy Rıhtım, Maslak, Cağaloğlu, Beyazıt, Aksaray Cerrahpaşa, Bahçekapı Postane ve Mecidiyeköy binalarının değerlerini açıkladı. Peki Ziraat GYO'nun İstanbul'daki 7 binasının değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Halk GYO İstanbul'daki 3 binasının değerini açıkladı! İşte o rakamlar! 

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul'daki 3 binasının değerini açıkladı. İşte  o binalar ve değerleri...

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri ne kadar?

İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri belli oldu. Peki İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri ne kadar? İşte İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değerleme raporu...

Halk GYO İstanbul Salıpazarı otel binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Salıpazarı otel binası için 117 milyon TL piyasa değeri takdir edildi. Değerleme konusu taşınmazların KDV hariç aylık kira bedeli toplam 750 bin TL olarak belirlendi.

Halk GYO İstanbul Levent Otel binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Levent Otel binasının değerleme raporu yayınlandı. Peki Halk GYO İstanbul Levent Otel binasının değeri ne oldu?

Halk GYO İstanbul Beşiktaş binasının piyasa değeri belli oldu!

Halk GYO İstanbul Beşiktaş binasının piyasa değeri belli oldu. İşte Halk GYO İstanbul Beşiktaş binasının değerleme raporu...

Halk GYO İstanbul Bakırköy binasının değeri ne kadar oldu?

Halk GYO İstanbul Bakırköy Binasının piyasa değeri 37 milyon TL olarak belirlendi. Taşınmazın tamamı için aylık toplam KDV hariç 198 bin 500 TL kira değeri takdir edilirken, KDV dahil satış değeri 43 milyon 660 bin TL oldu. 

Halk GYO İstanbul Etiler binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Etiler binasının 2021 yılsonu değerleme raporu yayınlandı. Peki Halk GYO İstanbul Etiler binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Ataköy binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Ataköy binasının piyasa değeri 20 milyon 250 bin TL olarak belirlendi. Binanın aylık toplam KDV hariç kira değeri 111 bin TL, KDV dahil toplam satış değeri ise 23 milyon 895 bin TL olarak belirlendi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı binası restore edilecek!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yılman bugünkü köşesinde Kadıköy'deki hal binasından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın çıkarılmasını kaleme aldı.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

istanbul sefarethane binası Haberi

istanbul sefarethane binası




Maçka'da Nişantaşı Kız Orta Okulu yanındaki eski İtalyan Sefarethane binasının İstanbul Belediyesi'ne arsasıyla birlikte meccanen verilmesine alakadarlarca karar verilmiştir. Bu bina, bugün tütün deposu olarak kullanılmaktadır. Belediye, burasını aldıktan sonra yeni bir plan hazırlayacak, İstanbul'un ihtiyacına cevap verebilecek bir konservatuvar haline ifrağ edecektir. Bu husustaki hazırlıklar yakında başlayacaktır. Resimde, binanın bugünkü hali görülmektedir.



Hürriyet 4 Mayıs 1949



Abdullah Kutalmış...