28 / 04 / 2024

İstanbul Kartal’da, adliyeye ek hizmet binası yapılacak

İstanbul Kartal’da, adliyeye ek hizmet binası yapılacak

İstanbul Kartal bulunan 54 dönümlük arazi üzerinde yer alan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne ek hizmet binası yapılacağı açıklandı.



Yapılan açıklamada, artan iş yükü nedeni ile ihtiyaç duyulan ek mahkemelerin kurulabilmesi için adliye binasının açık otoparkına ek hizmet binası inşa edileceği belirtildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Kartal Orhantepe Mahallesi’ndeki İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi binası ve eski Cevizli Tütün Araştırma Enstitüsü binasının yer aldığı parselin imar planlarını değiştirerek itirazlar için askıya çıkardığı iletildi. 

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; 3. derece doğal sit alanı sınırları içinde kalan 54 bin 204 metrekarelik parsel, planlarda “resmi hizmet alanı” fonksiyonu olarak işaretli.  2017 yılında hizmete açılan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi binasında 51 hukuk dairesi, 34 ceza dairesi bulunuyor. Öte yandan Adliye binasının 453 adedi de kapalı ve 108 adedi açık olmak üzere toplam 561 adet otopark alanı da mevcut.

EK MAHKEMELERE İHTİYAÇ DUYULDU

Plan değişikliği açıklama raporunda, mahkemelerde iş yükünün artması nedeniyle ek mahkemelere ihtiyaç duyulduğu, mevcut hizmet binası içerisinde fiziki yapının yetersiz kalmasından dolayı ihtiyaç duyulan yeni mahkemelerin kurulamadığı anlatıldı. Ayrıca, AB uyum sürecinde de davaların daha erken sonuçlandırılmasına katkı sağlamak için yeni ek bina ve mahkeme dairelerinin kurulması zaruretinin doğduğu da belirtildi.

Adliye hizmet binasının bulunduğu parseldeki açık otopark alanının çok fazla kullanılmadığı, kapalı otopark alanındaki sayının yeterli olduğu, hakim ve savcıların genellikle servis kullandığı kaydedildi. İhtiyaç duyulan mahkemeler için parsel üzerindeki açık otopark alanına ek hizmet binası yapılması halinde de  dava süreçlerinin kısaltılarak adaletin sağlanmasına katkı yapılmış olacağı da kaydedildi. 

İstanbul Kartal’da, adliyeye ek hizmet binası yapılacak

7 KAT YÜKSEKLİK BELİRLENDİ

Buna göre, plan değişikliği teklifi ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin artan ihtiyaçları doğrultusunda fonksiyon değişikliği yapılmadan, mevcut yapılar korunarak ek hizmet binası yapılabilmesi için düzenlemeye gidildi. Parselin güneydoğusundaki açık otopark alanına yapılacak ek hizmet binası için blok nizam ve kat yüksekliği yapılaşma şartları değiştirildi. Buna göre, yükseklik 7 kata kadar çıkarıldığı da kaydedildi. 

Dünyanın en büyük adalet sarayı geliyor!  Ankara  Adliyesi 40 ay içinde tamamlanacak!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

 


Geri Dön