18 / 05 / 2024

istanbul şehir hatlarına yeni alınacak vapurlar

istanbul şehir hatlarına yeni alınacak vapurlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şehir Hatları filosuna 10 yeni gemi kazandıracaklarını belirtti. Topbaş, "Hazırlıklarını yaptığımız, renklerini daha sonra belirleyeceğimiz, İstanbul'da deniz ulaşımında 10 gemi hazırlığımız var." dedi...

İstanbul’da şehir hatları yaz tarifesi başladı! Yeni tarifeye bakmadan yola çıkmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri arasında yer alan Şehir Hatları’nın kış tarifesi sona erdi. 19 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında uygulanacak yaz tarifesinde günlük ortalama sefer sayısı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 32 oranında artırıldı.

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak? 

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak sorularının yanıtları İstanbullular tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? 

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'un yeni metro hatlarına kavuşması için çalışmalar tam gaz devam ediyor. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe, İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Metro hatlarının en yakın zamanda hizmete sunulması planlanıyor.

OSB'ler şehir dışına taşınacak! 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda organize sanayi bölgeleri şehir dışına taşınacak.

Şehir dışına taşınan askeri okullarla ilgili flaş karar!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

İstanbul deprem parklarına kavuşuyor!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 17 Ağustos’ta Ataşehir Deniz Gezmiş ve Topkapı’da deprem parklarını açacak. 

Bisiklet ile scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha akıllı ve modern ulaşım sistemlerine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekerek "Bu kapsamda bisiklet ve scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz” diye konuştu.

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

Hadımköy BOTAŞ boru hatlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Yeşilbayır Bölgesi Nazım İmar Planı BOTAŞ boru hatlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Ömerli BOTAŞ boru hatlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Ömerli Havzası Akfırat Kuzeyi Nazım İmar Planı BOTAŞ boru hatlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Sanayi alanları İstanbul'un dışına taşınacak!

İSO Meclis toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İstanbul’da şehir içinde sıkışmış sanayi alanlarının şehir dışına taşınması noktasında çok büyük bir adım atacaklarını söyledi...

istanbul şehir hatlarına yeni alınacak vapurlar Haberi

istanbul şehir hatlarına yeni alınacak vapurlar


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şehir Hatları filosuna 10 yeni gemi kazandıracaklarını belirtti. 


Topbaş, AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Temurhan Yıldız ile Kartal çarşısındaki esnafı ziyaret etti. Vatandaşlara karanfil dağıtan Topbaş, esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Topbaş, daha sonra bir banka şubesine girerek memurlarla sohbet etti. 


Topbaş, ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal metrosunun vatandaşlar tarafından yoğun kullanıldığını anlattı.


Kartal için yeni projeleri olduğunu ifade eden Topbaş, "Bunlardan biri, Kartal merkezden Aydos'a teleferik... Planları işliyoruz. Çok önemli bir şey. Özellikle ulaşım ve erişim noktasında rahatlık getireceğine inandığımız bir proje, yine merkezden E-5'e çıkacak bir havaray. Bununla metro hatlarına da erişim imkanı sağlanacak. Sahil düzenlemelerimiz de var" diye konuştu. 


- "Renk tercihlerini halkımıza soracağız" 


Topbaş, İstanbul'a Türk mühendislerin tasarladığı 10 modern gemi daha...