29 / 04 / 2024

istanbul şerh

istanbul şerh

Alım, satım ve devir işlemlerinin tapuda görülebilmesi için başlatılan şerh uygulamasına İstanbul'da start verildi...

CHP'den Kanal İstanbul'un komisyon raporuna şerh!

İBB komisyonları Kanal İstanbul projesine ilişkin araştırma raporu hazırladı. Rapora ilişkin, “Böylesine büyük bir alana yayılan bir projede kamulaştırma maliyetleri konusunda hiçbir ayrıntı verilmemiştir” diyen CHP'li meclis üyeleri rapora şerh koydu...

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire!

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire fiyatları 190 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Satış süreci devam eden projede 166 adet dükkan ve 1.155 adet daireye yer veriliyor.

Hamit Demir: Dar gelirli İstanbul'dan ev alamayacak!

Bir inşaat projesinde arsa maliyeti Balkanlar'da yüzde 18, Avrupa ve Amerika genelinde yüzde 25 paya sahipken, bu rakam istanbul 'da yüzde 70 'lere dayandı.

Westside İstanbul Evleri fiyat listesi!

Toplam 1.155 adet konut ve 166 adet dükkandan oluşan Westside İstanbul Konutları'nda dairelerin büyüklükleri 40 metrekareden başlangıç gösteriyor. İşte Westside istanbul Evleri fiyat listesi...

İstanbul Photo Awards'a 104 ülkeden başvuru geldi!

AA tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen " Istanbul Photo Awards "a 104 ülkeden 11 bin 587 fotoğraf gönderildi. Jüri 14-15 Mart'ta İstanbul'da bir araya gelerek kazanan fotoğrafları belirleyecek.

Hilton Garden İnn İstanbul Airport Yenibosna'da açıldı!

Hilton Worldwide’ın ekonomik üst kalite segmentinin ödüllü markası Hilton Garden Inn, dünya genelinde 600’den fazla otelden oluşan portföyüne Hilton Garden Inn Istanbul Airport’u ekledi.

Hep İstanbul'da daire alanları için 5 bin fidan dikilecek!

TEKFEN Emlak Geliştirme,İstanbul'daki yeni projesi HEP istanbul kapsamında TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapıyor. Bu kapsamda HEP istanbul'dan daire sahibi olanlar için TEMA aracılığı ile İzmir Urla Kadıovacık'a üçer adet fidan dikilecek.

Kira sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Kira sözleşmesi taşınmaz mallar için kiracı ile ev sahibi tarafından imzalanıyor.Peki,kira sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?Kiranın tapuya şerhi için yapılması gerekenler nelerdir?

Hep İstanbul'da fiyatlar 216 bin liradan başlıyor!

TEKFEN Emlak Geliştirme tarafından hayata geçirilen HEP istanbul Projesinde satışlar devam ediyor. Projede ev sahibi olmak isteyenlere özel ödeme avantajları yer alıyor. Proje teslimleri 2017'de yapılacak.

Üst hakkı tapuya şerh edilir mi?

Bir taşınmaz maliki, üçüncü kişi lehine arazisinin altında veya üstünde yapı yapmak veya mevcut bir yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkı kurabiliyor. Peki, söz konusu üst hakkı tapuya şerh edilir mi?

Sembol İstanbul'da yeni yıl fırsatı! 3 farklı kampanya!

2014’ de İstanbul’ un yatırımcısına en çok kazandıran projelerinden biri olan Sembol İstanbul aynı zamanda yatırımında sembolü niteliğinde…Sembol istanbul'da yeni yıl fırsatı! 3 farklı kampanya...

Evora İstanbul'da erken teslimat sürüyor!

Türkiye'nin tek seferde satışa sunulan en büyük konut projesi olma niteliği kazanan Evora istanbul'da satışı gerçekleştirilen 4 bin 300 dairenin teslimleri de hızla yapılıyor.

Kadir Topbaş: İstanbul'u turizmle kalkındırdık!

Adanada düzenlenen Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tecrübelerini aktardı. Topbaş "istanbul'a gelen 2 milyon turisti, 12 milyonun üzerine çıkardık" dedi.

istanbul şerh Haberi

istanbul şerh
Kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli binaların alım, satım ve devir işlemlerinin tapuda görülebilmesi için getirdiği şerh uygulaması İstanbul'da başladı. Çeşitli illeri de Bakanlığın belirlediği lisanlı kuruluşlarca yapılan riskli bina tespitleri hızla devam ediyor. Tapu ve kadastro ile müdürlüklerine İstanbul'dan 48, Ankara'dan 1 binanın riskli olduğuna daire bildirim yapıldı. Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de 20 yıllık sürede 6,5 milyon bina yıkılacak. Riskli alanlar belirlendikten sonra üzerindeki yapılar tespit edilecek. Hak sahipleri 15 gün içerisinde itiraz edebilecek. Toplam 7 kişi olmak üzere 4 öğretim görevlisinin, 3 bakanlık görevlisinin yer aldığı teknik heyet inceleme sonuçlarını...