03 / 05 / 2024

istanbul siluetinin korunması çalışmaları

istanbul siluetinin korunması çalışmaları

İstanbul ve diğer illerdeki çarpık yapılaşmaya ve İstanbul'un siluetinin korunmasına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu 10 soru hazırladı..

Galataport İstanbul'dan 'İstanbul silüeti' açıklaması!

Galataport İstanbul, basında çıkan İstanbul siluetinin değişmesine dair haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ''İstanbul’un eşsiz silüetinin korunması konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz'' denildi.

Şehirlere nefes aldıracak yeni imar yasası onaylandı!

Gökdelenler için sebest olan kat yüksekliği mevzuattan çıkarılırken, kentlerin ‘siluetinin’ korunması yasal karar oldu. Belediyelerin mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikleri 1 Temmuz 2021’e kadar düzeltmesi gerekiyor.

İstanbul'un çarpık yapılaşma ve siluet sorunu TBMM'de!

İstanbul ve diğer illerdeki çarpık yapılaşmaya ve İstanbul'un siluetinin korunmasına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu 10 soru hazırladı..

Rings İstanbul'da 5 bin TL peşinat, 0.76 faiz!

Rings istanbul'da sınırlı sayıdaki geniş bahçeli ve orman manzaralı teraslı evlerden ya da Rings AV M üzerinde bulunan rezidans dairelerden birine 5 bin lira peşinatla sahip olabiliyor.

Korunması gerekli taşınmaz varlıkların onarıma katkı fonu!

Kültür ve tabiat varlıklarının; korunması, bakım ve onarımı için Kültür ve Turizm Bakanlığınca ayni, nakdi ve teknik yardım yapılıyor. İşte korunması gerekli taşınmaz varlıkların onarıma katkı fonu...

İstanbul 216 projesi için yüzde 20 ön talep toplandı!

Fikirtepe'de istanbul 216 projesine start veren Baysaş İnşaat, Ağustos ayında yapacağı lansman öncesi avantajlı fiyat ve ödeme kolaylığı sunuyor. Şu ana kadar projeye yüzde 20 talep toplandı.

Martı İstanbul Hotel İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru oldu!

Türk turizminin köklü şirketi Martı Grup’un ilk şehir oteli Martı Istanbul Hotel’in, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ( İKSV )’na desteğini bu yıl da sürdürüyor.

Fikirtepe Concord İstanbul adres!

İlk etabında 332 adet daire bulunan Fikirtepe Concord İstanbul adres bilgileri şu şekilde: TEKNİK YAPI PLAZA, Barbaros Mah, Ihlamur Sk. No:2B (Uphill Court) Batı Ataşehir - Istanbul TR 34746...

Concord İstanbul ulaşım!

İki etap halinde yükselen Concord İstanbul ulaşım bilgileri kapsamında adresi şu şekilde: TEKNİK YAPI PLAZA, Barbaros Mah, Ihlamur Sk. No:2B (Uphill Court) Batı Ataşehir - Istanbul TR 34746...

Martı Hotel'den 21. İstanbul Caz Festivali bileti olanlara indirim fırsatı!

Türk turizminin köklü şirketi Martı Grup’un ilk şehir oteli Martı Istanbul Hotel’in, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)’na desteğini bu yıl da sürdürüyor. Martı Hotel 21. İstanbul Caz Festivali bileti olanlara indirim fırsatı sunuyor.

Rings istanbul'da 36 ay vade imkanı!

499 adet daire ve 99 adet rezidanstan meydana gelen Rings istanbul projesinin ödeme planı kapsamında firma bünyesinde 36 ay vadelendirme yapılıyor. Projenin hemen başında yer alan Rings AVM'de 112 adet mağaza ve 9 adet sinema salonu yer alıyor.

Concord İstanbul'da yüzde 10 indirim! Son 80 daire!

Kadıköy Fikirtepe'de Teknik Yapı tarafından hayata geçirilen Concord istanbul'da ramazan ayma özel kampanya düzenlendi. "Erken Bayram Fırsatı" olarak adlandırılan kampanyada, son 80 daire için yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor

Fikirtepe Concord İstanbul adres bilgileri!

Toplam inşaat alanı 11 bin 504 metrekare olarak belirlenen Fikirtepe Concord İstanbul adres bilgileri şu şekilde: TEKNİK YAPI PLAZA, Barbaros Mah., Ihlamur Sk. No:2B (Uphill Court) Batı Ataşehir - Istanbul TR 34746...

istanbul siluetinin korunması çalışmaları Haberi

istanbul siluetinin korunması çalışmaları


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul ve diğer illerdeki çarpık yapılaşmaya ve İstanbul'un siluetinin korunmasına ilişkin Başbakan Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi hazırladı..


Tanrıkulu "AKP Hükümetleri döneminde artan İstanbul Boğazı çevresindeki çarpık yapılaşmayı düzenleyecek bir ‘Boğaz Yasası’ hazırlanması gerekliliğine dair haberler basına yansımıştır. Türkiye genelinde yapılaşmada yapılan hatalar ile ilgili olarak dikey değil yatay mimariden yana olunması ve Türkiye'de hemen yıkılıp yeniden yapılması gereken 6 milyonun üzerinde konutun tespit edildiği yine basına yansıyan haberler arasındadır." diyerek 10 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. 2002-2017 yılları arasında yıllar bazında 27 Ocak tarihi itibariyle İstanbul’da ve İstanbul Boğazı çevresinde yıllar bazında tespit edilen çarpık yapılaşma oranı nedir?


2. 2002-2017 yılları arasında yıllar bazında 27 Ocak tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre yıllar bazında...