28 / 07 / 2024

İstanbul Suriçi

İstanbul Suriçi

Mehmet Kamış: Bana, bir çılgın proje söyle deseler, "İstanbul Suriçi'ni yüz elli sene önceki haliyle yeniden inşa edelim" derdim

Suriçi’ndeki en güzel otellerin sahibi GYO oldu ve konut üretmeye başladı!

Temelleri Fethi Yıldıran tarafından 1947’de atılan Savur Group’un bünyesinde çoğu İstanbul tarihi yarımadada (Suriçi) olmak üzere 5 otel var. Bunlar; Ramada İstanbul Grand Bazaar, Saint Sophia, Orientbank ve Orient Occident otelleriyle Taksim’deki Four Points Express by Sheraton.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Kodalbaş ve Mehmet Cemal Zeybek ortaklığında kuruldu.

Ergün Turan: Suriçi millet bahçesi olacak!

AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Ergün Turan, 31 Mart yerel seçim projelerini anlattı. Suriçi'nin millet bahçesi olacağını söyleyen Başkan Adayı Turan, tarihi surların halka açılacağının müjdesini verdi.

Suriçi'nde 5 bin 637 konut inşa ediliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seyrantepe Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Diyarbakır 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, Suriçi'nin Diyarbakır'ın tarihine, kültürüne güzelliğine yakışır bir hale getirildiğini söyledi. 

Şişli'de 12 milyona satılık 13 daire!

T.C. Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığı Şişli'de yer alan 13 adet daireyi toplam 12 milyon TL'ye satışa çıkardı. 

Peker GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, halka arz sürecinin ardından Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Vakıf eserleri Suriçi İstanbul mahallelerinin oluşumunda etkili!

'Suriçi İstanbul mahallelerinin oluşumunda vakıf eserlerinin rolü' başlıklı konferansında Yrd. Doç. Dr. Köse İstanbul'un fethinden sonra şehrin vakıf eserleriyle yeniden imar edildiğini ifade etti. 

Şişli ve Beyoğlu'nda 11.5 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

İstanbul İl, Şişli İlçe,Meşrutiyet Mahallesi ve İstanbul, Beyoğlu İlçesi, Kocatepe Mahallesi'nde yer alan 4 adet gayrimenkul toplamda 11 milyon 550 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor.

Çekmeköy Belediyesi'nden yeni nesil binalar için teknik eğitim!

İstanbul Valiliği, Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi'nin iştirakçi olduğu Yeni Nesil Binalar İçin Teknik Eğitim Projesi” açılış toplantısı yapıldı.

MİNT E-5 ve MİNT Şişli projelerinde ön talep toplanıyor!

MİNT, yeni projesi ‘MİNT E-5’ ve ‘MİNT Şişli’ için ön talep toplamaya başladı. MİNT E-5’te; İskoç Parlamentosu, Çin Ulusal Kongre Merkezi ve Abu Dhabi’deki Kapital Kapısı gibi dev projelere imza atan dünyaca ünlü mimarlık şirketi RMJM İstanbul ile işbirliği yapılıyor.

Büyükyalı İstanbul'un BMW 5 Serisi etkinliği 21 Mayıs'ta!

Özak GYO, Yenigün ve Ziylan Ortaklığı tarafından Büyükyalı İstanbul, Borusan işbirliğiyle satış ofisinde BMW tutkunları davetliler test sürüşü yapıp yeni 5 Serisi’ni deneyimleyebilecekler. Etkinlik 21 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 yılda yapılan projeler hakkında bilgiler verdi. Kanal İstanbul projesi için hazırlıkların başladığını söyleyen Erdoğan, ''Karadeniz’i Marmara’ya bağlayalım istedik. Şimdi de bunun adımını atıyoruz'' şeklinde konuştu.

İstanbul Suriçi Haberi

İstanbul Suriçi




Tarih boyunca sadece Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın ve Avrupa'nın değil dünyanın en önemli kentlerinden birisi olmuş bu şehrin 150 yıl öncesini bugün aynıyla görmek kimi heyecanlandırmaz ki?


İstanbul, tarih kadar eski bir şehir ancak bu tarihselliği sadece binalarda görmek mümkün. Mesela Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye gibi eserler dimdik ayakta ama sağı solu, önü arkası yeni binalarla dolu. Bir bütün olarak o tarihselliği görmek neredeyse imkânsız. Bilindiği gibi çok yakın dönemlerde bile Suriçi imara açılmış, Fatih, Kocamustafapaşa, Laleli gibi semtler yeni binalarla eski kimliğinden tamamen kopartılmıştı. Dünyanın hiçbir tarihi kenti böylesine bir muameleye maruz kalmamıştır.


Bir çılgın proje ile hiçbir imar oyunu, hiçbir rant getirisi hesap edilmeden, bütün bir Suriçi'nin 150 yıl önceki haline dönüştürüldüğünü, cumbalı evlerden oluşan mahallelerin yeniden hayata geçirildiğini, daracık sokaklardan...