02 / 05 / 2024

istanbul tapu dairesi çalışma saatleri

istanbul tapu dairesi çalışma saatleri

Taşınmaz malların tapu alım satım işleri, tapu dairesinde kayıt altına alınıyor. Peki, tapu dairesi saat kaçta açılır? Tapu dairesi saat kaçta kapanır? Tapu dairesi çalışma saatleri nelerdir?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Elinde tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu ve Kadastro'dan son dakika uyarısı geldi! Bunları gözden kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, tapuda randevu sisteminde kolaylık sağlanması içeriğindeki mesajların gönderildiğine ilişkin şikayetler üzerine yasal girişimde bulunduklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da 524 milyon TL'ye iki bina aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 524 milyon Türk Lirası bedelle henüz tamamlanmamış olan 2 bina satın aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere soru önergesini yanıtladı. İşte detaylar...

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamada Kanal İstanbul çevresindeki tarım arazilerinin imara açılması vaadiyle büyük vurgun yapıldığını iddia ederek, Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler'' dedi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Tapu dairesi çalışma saatleri 2022!

Tapu dairesinde bir işlem yapmak isteyen vatandaşlar, randevu almadan önce tapu dairesinin çalışma saatlerine bakıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2022...

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un 10 ilçesinde hayata geçen "web-tapu" uygulamasını tüm kent genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 

İstanbul’da tapu dairesindeki rüşvet operasyonunda 25 tutuklama! 

İstanbul’da tapu dairesine düzenlenen “Rüşvet” operasyonda gözaltına alınan, aralarında tapu müdürü ve 10 memurun da olduğu 39 şüpheliden 25’i tutuklandı.

Kanal İstanbul projesi tam gaz! Tapu sınırları belirleniyor! 

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı.

Tapu harcı ödeme yerleri 2021!

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesi üzerinden tamamlanabiliyor. Devir işlemi için tapu harcı ödemesi yapılabiliyor. Peki tapu harcı nasıl ödeniyor? İşte tapu harcı ödeme yerleri 2021...

istanbul tapu dairesi çalışma saatleri Haberi

istanbul tapu dairesi çalışma saatleri

Tapu dairesi çalışma saatleri nelerdir?

Her ilin ve ilçenin kendi tapu daireleri bulunuyor. Taşınmaz malların tapu alım satım işleri, tapu dairesinde kayıt altına alınıyor. Tapu dairesi, içinde bulunduğu ilçe sınırlarındaki taşınmaz malların işlemlerini görüyor.


Tapu dairelerinin; resmi kurum olması nedeli ile belirli bir çalışma saatleri bulunuyor. Bu saatler içerisinde tapu hizmetleri verirken; tapu dairesi mesai saatleri dışında vatandaşa hizmet vermiyor. Peki, tapu dairesi saat kaçta açılır? Tapu dairesi saat kaçta kapanır?


Tapu dairesi çalışma saatleri kış ve yaz saatine göre değişkenlik gösteriyor. Kış mevsiminde tapu dairesi çalışma saatleri sabah 08:00 akşam 17:00'dir. 


Yaz mevsiminde ise tapu dairesi çalışma saatleri 09:00 - 18:00 olarak uygulanıyor. Ayrıca yine öğlen 1 saatlik yemek molası veriliyor. Bu mola esnasında işlem yapılmıyor.


Tapu müdürlüklerinin telefon ile ulaşarak gitmeden önce...