01 / 05 / 2024

İstanbul tarihi kapıları

İstanbul tarihi kapıları

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince tarihi abilerin etrafının açılması esası çerçevesinde Fatih'teki Eğrikapı ve civarını tanzim edecekmiş. Kapının tamirinden sonra bir de meydan yapılacakmış.

JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea kapılarını açıyor!

Ataköy’de konumlanan JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea kapılarını açmaya hazırlanıyor.

45. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’a yoğun talep! 26 Nisan'da kapılarını açıyor!

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 26 Nisan tarihinde kapılarını açıyor. ICA Group Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Yapı Fuarı - Turkeybuild Istanbul kapılarını yarın açıyor!

Merakla beklenen Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’un yarın kapılarını 43. kez açıyor.

Hilton Mall of İstanbul Otel kapılarını açtı!

Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi ve karma projesi Mall of İstanbul bünyesinde bulunan Hilton Mall of İstanbul Otel kapılarını açtı.

Yapı Fuarı – TurkeyBuild İstanbul 1 Nisan 2021'de kapılarını açacak!

1 Nisan ile 4 Nisan 2021’de kapılarını açmaya hazırlanan Yapı Fuarı – TurkeyBuild İstanbul, 43 yıldır sektöre katkı sunmaya, sektörün uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilmesine fırsat sağlıyor.

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

43. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 2020, 18 Nisan’da kapılarını açıyor!

43. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2020, 18-22 Nisan tarihleri arasında kapılarını açıyor…

Foldcity ile Nef evlerinin kapıları açılıyor!

Nef'teki evin kapısını açan kart,  İstanbul'un 25 farklı noktasındaki Nef'in de kapılarını açacak. Dünyada ilk kez uygulanan Foldcity ile Nef projelerindeki sosyal alanlardan yararlanılabilecek.

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

Galataport İstanbul kapılarını Mayıs'ta açıyor!

Galataport İstanbul, 2020 yılının Mayıs ayında kapılarını açıyor. Galataport İstanbul Genel Müdürü Tavas, "2020 için 60, 2021 için ise 170 rezervasyon aldık. Bunlar yeni açılacak bir liman için önemli rakamlar. Sadece kurvaziyer yolcusu olarak 1.5 milyon turist beklentimiz var" dedi...

Büyükyalı Bulvar yakında kapılarını açıyor!

İstanbul Kazlıçeşme sahilinde yükselen Büyükyalı Bulvar yakında kapılarını açıyor. Büyükyalı Bulvar, kafeleri, gurme restoranları, sanat merkezleri ve etkinlik programlarıyla yeni biz cazibe merkezi olacak.

Metropol İstanbul AVM 30 Ağustos'ta kapılarını açıyor!

Metropol İstanbul AVM, 30 Ağustos'ta tüm ziyaretçilerine kapılarını açıyor. AVM'nin açılışı bir festival ile kutlanacak. 

42. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 18 Haziran'da kapılarını açıyor!

42. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 18-22 Haziran tarihleri arasında kapılarını açıyor. 42. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 18-22 Haziran tarihleri arasında kapılarını açıyor...

İstanbul tarihi kapıları Haberi

İstanbul tarihi kapıları



Eğrikapı ve civarı tanzim edilecek


Türk askerinin İstanbul'a ilk defa girdikleri kapı tamir edilece, burada bir yeşil saha vücuda getirilecek


     İstanbul'un imar planı hazırlanırken tarihi kıymeti olan abidelerin etrafının açılması esası kabul edilmişti. Bu abidelerden başka tarihi hatıraları yaşatan eserlerin ve semtlerin de muhafazası için tedbir alınması muvafık görülmüş ve bu hususta Müzeler İdaresi'yle temas edilmiştir. B. Prost, bilhassa Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a ilk girdiği kapıya büyük ehemmiyet verilmektedir. 

     Vakanüvislerimiz ve ecnebi müverrihlerin çoğu Fatih'in Eğrikapı'dan şehre girdiğini kaydediyorlar. Kapının yanında bir Tekfur Sarayı vardır. Sarayın yanında, sulh zamanlarında kanatları daima açık duran bir sur kapısı mevcutmuş....