05 / 05 / 2024

İstanbul tarihi meydan

İstanbul tarihi meydan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi Yarımada'nın önemli noktaları arasında yer alan Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları ile buralara erişim sağlayan caddelerin yeniden düzenlemesini gerçekleştiriyor.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'in teslim tarihi resmen belli oldu!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinin teslim tarihi resmen belli oldu. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada söz konusu projenin 10 Aralık tarihinde teslim edileceğini müjdeledi.

KİPTAŞ Meydan Evler'in teslim tarihi belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Meydan Evler projesinin teslim tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Hilton Türkiye’de 100 otele ulaşarak tarihi rekora imza attı! Canopy by Hilton geliyor!

Hilton'dan tarihi rekor. Türkiye'deki otel sayısını 100'e ulaştırdı. Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim için anlaşmaya imza attı.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Yapılara zarar veren malzeme kullanımı ve yapım hatalarıdır!

İstanbul tarihi boyunca çok sayıda deprem yaşamış olup, büyük hasarlar meydana gelmiş ve can kaybı yaşanmıştır. Fakat, “Örme Sütun”, “Dikilitaş” ve Çemberlitaş bin beş yüz yılı aşkın zaman geçmesine rağmen halen ayakta. Anlaşılan insanlara ve yapılara zarar veren deprem değil" dedi.

Taksim Camii’nin yüzde 80’i tamamlandı!

İstanbul Taksim Meydanı’nda temeli 2017'de atılan Taksim Camii’nin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

Atatürk Kültür Merkezi yeniden gençlerin buluşma noktası olacak!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "İstanbul, tarihi, kültürel ve sanatsal kimliğine değer katacak bu eserle çok daha güzel olacak. Atatürk Kültür Merkezi, yeniden gençlerin buluşma noktası olacak." diye açıklama yaptı. 

İstanbul'un çözüm bekleyen 7 sorunu!

İstanbul, tarihi ve turistik kimliğinin yanı sıra ülkenin eğitim, sağlık, ulaşım sektörünü de sırtlıyor. İstanbul'un ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar bir dizi sorunu bulunuyor.

Meydan Ardıçlı Konutları Esenyurt teslim tarihi!

Meydan Ardıçlı projesi Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding ortaklığı tarafından 27 blok olarak hayata geçirildi. Meydan Ardıçlı Konutları Esenyurt teslim tarihi ne zaman?

Esenyurt Meydan Ardıçlı teslim tarihi ne zaman?

Meydan Ardıçlı projesinde 15 Ekim'e kadar sürecek avantajlı ödeme seçenekleri sunuluyor. Esenyurt Meydan Ardıçlı teslim tarihi ne zaman?

Özyurtlar Meydan Ardıçlı lansman tarihi!

Özyurtlar İnşaat tarafından inşa edilmekte olan Meydan Ardıçlı Konutları 1.681 daire ve 125 ticari birimden meydana geliyor. İşte Özyurtlar Meydan Ardıçlı lansman tarihi...

Luxera Meydan Evleri teslim tarihi!

Luxera Meydan Evleri teslim tarihi Aralık 2019 yılı olarak belirtiliyor. Luxera Meydan Bağcılar'da fiyatlar 333 bin TL'den başlıyor...

İstanbul tarihi meydan Haberi

İstanbul tarihi meydan

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tarihi Yarımada yenileme projesi kapsamında düzenlemeler meydanların tarihi karakteri göz önünde bulundurularak yapılacak. 

İBB'den yapılan açıklamada ise, Çalışmalara 3 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun izni, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen arkeologlar denetiminde öncelikle İstanbul Üniversitesi önü -Profesörler Konuk evi- ile Darülfünun alt geçidinin üstünden başlanıldığı açıklandı.

Yapılacak olan yeni düzenleme projesi ile İstanbul Üniversitesi ana giriş kapısı ile Beyazıt Camii arasındaki meydan oturma grupları ve bitkisel tasarımla yeniden düzenlenecek.

Projede, yaya yolları ve kaldırımlar, hareket kısıtlılığını ortadan kaldıracak, engelsiz ve güvenli bir ulaşım sağlayacak şekilde yapılandırılacak. Meydanlar ve çevresindeki tarihi doku korunacak.

Tarihi meydanlardaki yeni düzenlemeler ile seyir basamakları tasarlanarak yeşil doku ile desteklenecek, tarihi yapıya uygun estetik bir görünüm...