09 / 05 / 2024

istanbul tekne parkları nereye yapılacak

istanbul tekne parkları nereye yapılacak

İSPARK şimdi de denizdeki tonozcuları kayıt altına almak için çalışmalara başladı. Yatların yoğun olduğu bölgelerde yüzer iskeleler kullanıp tekne parklar inşa edecek şirket böylece 200 milyon liralık gelir elde edecek...

Kordon İstanbul'dan ev alana izole tekne tatili hediye!

Ege Yapı imzası taşıyan Kordon İstanbul'dan ev alana izole tekne tatili hediye ediliyor. Projede ödemeler 2022 yılında başlıyor...

İstanbul’un iki yakasında deprem parkları açıldı!

Marmara depreminin 21. yıldönümünde İstanbul’un iki yakasında da ilk deprem parkı açıldı. İmamoğlu’nun vaadi olan deprem parkları zamanla İstanbul genelinde açılacak.

İstanbul deprem parklarına kavuşuyor!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 17 Ağustos’ta Ataşehir Deniz Gezmiş ve Topkapı’da deprem parklarını açacak. 

Tekne tutkunları Piyalepaşa İstanbul'da buluştu!

Tekne tutkunları Piyalepaşa İstanbul’da kurulan özel bir limanda, bir hafta boyunca Beneteau Antares 60B, Glastron GT 225, Pirelli 880 ve Pirelli S280 model tekneleri görme fırsatı bulacak..

İstanbul'a 3 yeni ada geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik'e 3 ada yapıyor. Adaların toplam yüzölçümü 603 bin 500 metrekareden oluşacak. Adalarda su sporu alanları, yelken, tekne turları, gezinti ve seyir terasları, dinlenme ve yemek alanları, parklar ve bisiklet parkurları gibi çok sayıda aktivite alanı yer alacak.

İstanbul'un parkları imara mı açılıyor?

İstanbul'un merkezlerinde yeni projeler hayata geçiyor. Fındıklı Parkı, Validebağ Korusu, Roma Park’ın ardından Belgrad Ormanı imara açılıyor.

Bebek Tekne Park projesinde son durum ne?

İstanbul’a yapılan ‘çılgın projeler’in sonu gelmiyor. Emirgan sahili dev kazıklarla doldurulurken Tarabya, İstinye, Bebek, Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe’ye 15 tonluk betonlar atılarak yüzer tekne parklar kuruluyor.

İSPARK 810 tekne kapasiteli yeni parklar yapıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında Bebek, Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe'de 50 milyon liralık yatırımla 810 teknenin bağlanabileceği Tekne Parkları tamamlayacak. İSPARK, deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayarak sektörün ihtiyaçlarını karşılıy

İstanbul'un yüzölçümünü arttıran parklar!

İstanbulda’da Maltepe ve de Yenikapı’ya deniz doldurularak yapılan biri dünyanın en büyüğü iki şehir parkı, İstanbul’un yüz ölçümünü arttırdı... İşte İstanbul‘un yüz ölçümünü arttıran parklar...

İstanbul Boğazı'na kurulacak tekneparklar 2015'te hizmete girecek!

İSPARK, İstinye ve Tarabya’nın ardından Bebek, Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe’ye de marina yapmaya hazırlanıyor. 4 tekne park projesinin de 2015’te hizmete girmesi planlanıyor. Tekne parklar 50 milyon liraya mal olacak

Boğaza dört yeni tekne park geliyor!

İSPARK; Bebek, Beykoz, Kuruçeşme ve Paşabahçe'de toplam 810 kapasiteli tekne park yapımı için gerekli fizibilite çalışmalarını tamamladı. İSPARK,İstinye ve Tarabya'dan sonra İstanbul Boğazı'na yeni tekne parklar kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

İstanbul Boğazı'na kurulacak 4 tekne park 50 milyon liraya mal olacak!

İBB, İstinye ve Tarabya’nın ardından 810 tekne kapasiteli 4 yeni tekne park için İstanbul Boğazı’nda yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yapacak. Teknepark'ta yüzer iskeleler olacak.

İstanbul Boğazı'na 4 yeni tekne park geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK), İstinye ve Tarabya 'dan sonra İstanbul Boğazı'na yeni tekne parklar kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

istanbul tekne parkları nereye yapılacak Haberi

istanbul tekne parkları nereye yapılacak


İSPARK otoparklardan sonra gözünü denize dikti... Yıllardır tonozcu olarak bilinen ve kıyılarda bağlayan tekne ve yatlardan gelir toplayan yasadışı işletmeciliğe tekne parklarla son verilecek. İSPARK tarafından işletilen İstinye ve Tarabya'da ticari ve turizm amaçlı yat ve tekne gelirleriyle birlikte kısa süreli ve günlük bağlamada dahil yılda yaklaşık 10 milyon lira gelir elde edildi. İstinye ve Tarabya’nın ardından 9 bölgede yapılacak tekne parklarla yasadışı toplanan gelirler kayıt altına alınarak yaklaşık 200 milyon lira gelir elde edilmesi bekleniyor.  


BU YIL DÖRT TEKNE PARK  

İSPARK, Bebek, Kuruçeşme Beykoz ve Paşabahçe koylarında tekne bağlama alanı oluşturmak için yürüttüğü fizibilite çalışmalarını tamamladı. İmar tadilat sürecinin ardından başlanacak çalışma 2014 yılında tamamlanarak hizmete açılacak. Bebek 250, Kuruçeşme 85, Beykoz 310, Paşabahçe 165 kapasiteli tekne parklar...