03 / 05 / 2024

istanbul trafiğini ne çözer

istanbul trafiğini ne çözer

Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp İstanbul trafiği için çözüm önerileri sundu, Ahmet Vefik Alp: 'Çemberyol’ + ‘Çemberray’ + TransMar’ Çemberleri projelerinin İstanbul trafiğini çözeceğini söyledi...

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu trafiği rahatlatacak!

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun, Balıkesir trafiğini de rahatlatacak.

Self İstanbul Evleri fiyatları ne kadar?

Karden İnşaat tarafından hayata geçirilen Self İstanbul projesi 609 konut ve 60 iş yerinden meydana geliyor. Projede teslimlerin Eylül 2019’da yapılması planlanıyor. Peki Self İstanbul Evleri fiyatları ne kadar?

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesi yarın!

İstanbul trafiğini rahatlatması için planlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin mühendislik, etüt ve proje ihalesi yarın gerçekleşecek.

Aydın'ın trafiği yeni çevre yoluyla rahatladı!

Aydın-Denizli otoyolunun bağlantısı olan çevre yolunun hizmete açılması, Efeler'deki şehir içi trafiğini rahatlattı.

İstanbul 216 Fikirtepe ne zaman teslim?

Toplam 579 konuttan meydana gelen İstanbul 216 Fikirtepe projesi Baysaş İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Peki İstanbul 216 Fikirtepe ne zaman teslim?

Vadi İstanbul Evleri fiyatları ne kadar?

Artaş ve Invest işbirliğiyle hayata geçirilen Vadi İstanbul Evleri'nde İstanbul Ayazağa'da inşa ediliyor. Peki Vadi İstanbul Evleri fiyatları ne kadar?

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin mühendislik hizmetleri tamamlanıyor!

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde mali tekliflerin açılışına 3 firma davet edildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğini yüzde 20 rahatlattı!

Vatan Gazetesi muhabiri Burak Kara Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Gürsoy ile 3’üncü Köprü’nün İstanbul trafiğine katkısını konuştu. İşte o haber...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için ilk teklifler verildi!

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde teknik açıdan yeterli bulunan İdom, Tecnimont ve Yüksel Proje'nin mali teklifleri alındı.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin etüdü için 3 firma teklif verecek!

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde mali tekliflerin açılışına 3 firma davet edildi. Mali teklifler 10 Ağustos'ta açılacak.

istanbul trafiğini ne çözer Haberi

istanbul trafiğini ne çözer


Istanbul ulaşımının her geçen gün daha vahim bir tablo çizmesinin bir nedeni de ana ulaşım akslarının doğu-batı yönünde doğrusal olması, Şehri çemberleyen dairesel raylı ve lastik tekerlekli sistemlerin kurulamamış olmasıdır. Tartışmalı üçüncü köprü çok kuzeyde. Boğaziçi’nin güneyinde raylı ve lastik tekerlekli araçlar için inşa edilmekte olan Tüplere Boğaziçi Köprüsü’nün altında yapılacak çok amaçlı bir Yüzertüp eklenirse hem Köprüler bakım, tamir, deprem, kaza, savaş koşulları için yedeklenmiş hem de Istanbul’a raylı ve lastik tekerlekli araçlar için Çemberyol ve Çemberray Sistemi kurulmuş olur.


Rutin çözümler yapıladursun. Raylı sistem, toplu taşım, deniz ulaşımı ihya edilsin.  Ancak Istanbul un birikimini alacak, akıcılığı sağlayacak 3 Temel Proje’nin kaçınılmaz olduğu bilinsin:

'Çemberyol’ + ‘Çemberray’ + TransMar’ Çemberleri

Istanbul Trafiğini Çözer…‘

1. Metro için Kenti kuşaklayan bir çember oluşturalım, 'Çemberray'

2....