28 / 07 / 2024

istanbul turizminde markalaşma

istanbul turizminde markalaşma

Turizm sektörünün deneyimli ismi Tayfun Döşkaya, İstanbul'da turizmin istenilen seviyeye gelmesi, uluslararası yatırımların artması, şehir otelciliğinin gelişmesi için şehrin marka değerine yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da ulaşıma zam mı geliyor?

Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımaya zam yaptığını açıklaması üzerine gözler şimdi de İstanbul'a çevrilmiş oldu. Buna göre, yarın toplanacak olan UKOME'nin temmuz ayı oturumunda İstanbul’da toplu ulaşıma zam teklifinin gündeme gelmesi beklenmektedir.

Uber Kurye hizmeti, İstanbul’da kullanıma sunuldu!

Türkiye'de ulaşım alanında faaliyet gösteren Uber, bugünden itibaren Avrupa ve ABD’de yoğun olarak kullanılan yeni paket teslimat hizmeti Uber Kurye ile İstanbullular'ın karşısına çıkıyor. Peki Uber Kurye nedir? İşte detaylar...

İBB'den ulaşıma en az yüzde 25 zam teklifi! İstanbul'da ulaşıma zam yapılacak mı? Şimdi bakın!

İstanbul’da yükselen maliyetler sebebiyle esnaftan ve işletmeci kurumlardan gelen talepler üzerine İBB tarafından hazırlanan toplu ulaşıma yüzde 24.79 oranında zam teklifi UKOME’de çoğunluktaki bakanlık temsilcilerinin oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…

İstanbul’da toplu ulaşıma zam bekleniyor. İETT Genel Müdürü, yüzde 50’den az zam olmayacağını açıklamıştı. Yüzde 50 zammın gelmesi durumunda 430 Türk lirası olan abonman mavi kart, 640 Türk lirasını geçecek. Zammın öğrencilere gelmesi durumunda ise öğrenci bileti 4 lira olacak.

İstanbul'da ulaşıma zam!

Mega kent İstanbul'da taksi, minibüs, elektronik bilet, taksi dolmuş ücretlerine yüzde 36 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 27 oranında zam yapıldı.

Kanal İstanbul'un çalışma alanı tarım arazi mi?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) tarafından hazırlanan rapora göre; Kanal İstanbul Projesi'nin çalışma alanının yüzde 52'i tarım arazisi olduğu belirtildi.

Blackspade 18'inci mağazasını Vadi istanbul'da hizmete açtı!

Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Blackspade, Vadi istanbul'da mağaza açtı...

İstanbul'da betonlaşma tehlikesi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fuat Bol bugünkü köşe yazısında İstanbul'daki betonlaşma sorununu kaleme aldı. İşte Bol'un o yazısı...

Pereja, İstanbul'da yeni mağaza açacak!

Yatırımlarına devam eden Pereja bu yıl hem İstanbul'da hem diğer illerde yeni mağazalar açacak...

İstanbul'da ulaşıma zam mı geliyor?

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerine yüzde 35 zam yapıldığını duyurdu. Zammın İBB'ye bağlı ilgili otoritelerin imzasından sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İstanbul'un çalışma ve eğlence mimarisine Lagranja Desing imzası!

Barcelona’da kurulan iç mekan ve ürün tasarımlarına odaklanan multidisipliner tasarım ofisi olan Lagranja Design, İstanbul'un çalışma ve eğlence hayatına tasarımları ile imza attı...

Global devler, İstanbul Havalimanı'nda mağaza açmak için fırsat kolluyor!

Ünlü markalar art arda İstanbul Havalimanı’na geliyor. Son olarak Bvlgari, Saint Laurent, Moncler, Bottega Veneta ve Hugo Boss, açtığı özel mağazalar ile İstanbul Havalimanı’nın ‘lüksün merkezi’ unvanını da pekiştiriyor..

LC Waikiki, İstanbul Havalimanı'nda mağaza açtı!

LC Waikiki, İstanbul Havalimanı’nda açtığı yeni mağazasıyla dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yolculara hizmet vermeye başladı.

istanbul turizminde markalaşma Haberi

istanbul turizminde markalaşma

Tavros Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya, İstanbul'un turizmde bir cazibe merkezi haline geldiğini, bunun süreklilik arz etmesi ve dünyanın sayılı metropolleri arasına girmesi için 'markalaşmaya' yatırım yapması gerektiğinin altını çizdi. 


Döşkaya, "Bir şehrin markalaşması için yatırım, altyapı hizmetleri, ulaşım, turizm, eğitim, sağlık, kültür, çevre vb. daha bir çok unsurun bir arada düşünülmesi gerekiyor. İstanbul sahip olduğu doğal güzellikler ve konumuyla dünyanın en avantajlı şehirlerinden biri. Bu avantajı, sürdürülebilir ve sürekli büyüyen bir potansiyele çevirmek, turizmi çeşitlendirmek gerekiyor. Londra,'Pafes gibi metropoller ülkeye gelen turist için bir cazibe merkezi, biz de bu çekimi yakalamak zorundayız" dedi. 


Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artarak 35 milyona yükselirken, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen ziyaretçi sayısı 2013 yılı...