27 / 07 / 2024

istanbul üniversitesi HİDROİST 14

istanbul üniversitesi HİDROİST 14

2011 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışmak için kurulan Hidroist'in geliştirdiği HİDROİST'14 aracı kamuoyuna tanıtıldı. Araç, 2 üniversite hocası ve 10 öğrenci tarafından geliştirildi.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak için durmadan, yılmadan çalıştıklarını kaydederek, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacaklarını duyurdu.

İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mahallesi İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüs Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul'da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini belirterek, hızlı şekilde o insanlar için çözüm yolları aranması konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu.

İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz akbil iptal mi oldu? 

İBB, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı sonrasında toplu taşımaya zam geldiğini duyurdu. Peki, İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz akbil iptal mi oldu? İşte detaylar...

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Bahçeköy Mahallesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesinin Bulunduğu 2 Ada 6 Parsele Ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Borsa İstanbul yükselişini üst üste 5. haftaya taşıdı! Borsada beklenen rakamlar tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, artış eğilimini üst üste 5. haftaya taşırken, analistler, genel seçimlerin ikinci turu sonrasında endeksin yaklaşık yüzde 46 yükseldiğinie ve yatırımcıların temkinli hareket etmesinin yararlı olduğuna dikkat çekti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi hüküm giymiş işçi olarak tam 14 kişi alım yapıyor! İşte başvuru şartları!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 14 eski hükümlü işçi alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, başvurular 28 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecek. 14 kişinin istihdam edileceği kadrolara ilişkin merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

İstanbul Üniversitesi 453 sözleşmeli personel alıyor! KPSS'den en az 50 puan alanlar dikkat! Şartlar peş peşe açıklandı!

İstanbul Üniversitesi 453 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Peki İstanbul Üniversitesi personel alımı ne zaman? İşte merak edilen ayrıntılar...

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu. Peki İstanbul - Ankara Hızlı Tren ne zaman açılacak? 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa için 105 sözleşmeli personel alımı yapılacak! İşte personel alım detay ve kadroları

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü sağlık birimleri bünyesinde istihdam edilmek üzere 105 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Adaylarda aranan genel şartlar, kadro ve kontenjan bilgisi, başvuru süreci ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

İstanbul Üniversitesi Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacak! İşte şartlar

İstanbul Üniversitesi, sözleşmeli bilişim personeli alım ilanını açıkladı. Üniversite, alımların 8 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

istanbul üniversitesi HİDROİST 14 Haberi

istanbul üniversitesi HİDROİST 14

2011 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışmak için kurulan Hidroist'in geliştirdiği HİDROİST'14 aracı kamuoyuna tanıtıldı.


 Avcılar Belediyesi'nin önünde basın mensuplarına ve kamuoyuna sergilenen araç, TÜBİTAK-Alternatif Enerji Araç Yarışları'na katılacak.


2 üniversite hocası ve 10 öğrenci tarafından geliştirilen HİDROİST'14, İÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından destekleniyor. Yakıt pili teknolojisini kullanan araç, hidrojen gazını elektrik enerjisine çeviriyor.   


Söz konusu araç ile ilgili bilgi veren İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Yasip Özçelep, üniversite olarak 3 yıldır hidrojen enerjisi üzerinde çalıştıklarını söyledi.


1 litre hidrojen ile 1 litre benzin karşılaştırıldığında benzin daha ucuza gelse de hidrojen ile daha fazla yol alınabileceğini belirten Özçelep, şunları kaydetti:


"Dünyada yapılan çalışmalardan örnek verilecek olursa, 1 tüpe 6 kilogram hidrojen basarsanız, bir cipi 600 kilometre...