30 / 04 / 2024

İstanbul Üniversitesi kentsel dönüşüm programı

İstanbul Üniversitesi kentsel dönüşüm programı

İstanbul Üniversitesi (SEM) iş birliğinde düzenlenen Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı 17 Ocak 2015-14 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenleniyor. Programın kontenjanı 35 kişi ile sınırlı.

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şeker, kentsel dönüşümün yasal adımlarla hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

İstanbul'da asbest tehdidi: Kentsel yenileme riskle yapılmamalı!

İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeofizik Mühendisliği eski öğretim üyesi Doç.Dr. Savaş Karabulut, ASUD'un hazırladığı asbest raporuna ilişkin konuştu. Karabulut, "Binaları yenilerken insanları her türlü risk ile karşı karşıya bırakarak kentsel yenilemeyi istemiyoruz" dedi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 

İstanbul Üniversitesi'nden Bingöl depremi inceleme raporu!

Bingöl depremiyle ilgili, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nün hazırladığı ön inceleme raporunda, "Gelecekte de yıkıcı depremlerin olması muhtemeldir" denildi. 

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Sözde 'kentsel dönüşüm mahkemesi' kuran çetenin 12 üyesi tutuklandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm alanlarında inşaat yapan ve anlaşmazlık yaşayan kişiler için mahkeme kurarak para cezası kesen ve kesilen cezaya uymayanları da tehdit eden 'Çakıroğulları' suç çetesinde yer alan 26 şüpheliden 12'si tutuklandı.

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm için oturma eylemi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin başında gelen Avcılar için İBB İmar Komisyonu’ndan hala haber çıkmadı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etti...

İstanbul Üniversitesi'nden flaş İstanbul depremi raporu!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi, Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri'nden akademisyenler ortak bir rapor hazırlayarak yaşanan 4.6 şiddetindeki depremle ilgili çarpıcı özellikleri dile getirdiler. 

İstanbul Üniversitesi Vefa binasının yıkım raporu gizleniyor!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle Vefa ek binasına taşınan öğrenciler verilen yıkım raporunun yayımlanmadığını iddia etti.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri isyanda: Bina başımıza yıkılacak!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin geçici olarak öğrenim gördükleri Vefa Ek Binası yaşanan 5.8'lik deprem sonrası ağır hasarlar almıştı. Öğrenciler, eğitim gördükleri okulda can güvenliği istediklerini tekrar yineledi.

İstanbul Üniversitesi Vefa binası çökme riski taşıyor!

İstanbul Üniversitesi'in Vefa ek binası çökme riski ile karşı karşıya. Bina için çürük raporu verildiğini belirten öğrenciler, binada eğitim görmek istemediklerini ifade ettiler...

İstanbul Üniversitesi'nin taşınan fakültelerinde eğitim başladı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, İstanbul'daki depremden etkilendiği için taşınan fakültelerde eğitim öğretimin başladığını belirtti.

İstanbul Üniversitesi'nin fakülte binalarının depreme dayanıklılığı TBMM'de!

İstanbul Üniversitesi Beyazıt ve Çapa yerleşkesindeki bazı fakülte binalarının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Üniversitesi kentsel dönüşüm programı Haberi

İstanbul Üniversitesi kentsel dönüşüm programı


Deprem riski taşıyan ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stokuna sahip olan ülkemizi çok yakından ilgilendiren Kentsel Dönüşüm'ün, gelecek 20 yıl içerisinde ekonomimizin lokomotifi olacağı düşünülüyor.


İstanbul Üniversitesi (SEM) iş birliğinde düzenlenen Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı'nda, Kentsel dönüşüm konusunda kendini geliştirmek isteyen profesyoneller, kamu ve özel sektörden konunun uzmanları ile bir araya getiriliyor.


Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi sahini olmak ve onaylı Kentsel Dönüşüm Uzmanı Sertifika Programı'na katılmak için detayları aşağıdaki inceleyebilirsiniz.


SERTİFİKA PROGRAMININ İÇERİĞİ

Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Nedir?

Kentsel Dönüşümün Fırsatları Nelerdir?

Deprem ve Afet Riski ve Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kentsel Dönüşümde Karşılaşılan Sorunlar Nelerdir?

Riskli Yapı, Riskli Alan Nedir ve Rezerv Alan Nedir?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu

İmar Durumları ve Geleceği Nasıl Şekilleniyor?

Kentsel Dönüşümde Gayrimenkul Değerleme Nasıl Yapılır?

Kentsel Dönüşümün Finansal Boyutu...