18 / 05 / 2024

İstanbul Üniversitesi müzeleri

İstanbul Üniversitesi müzeleri

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kampüsü içerisinde yer alan tarihi yangın kulesi müze oldu. İstanbul Üniversitesi, 'Beyazıt Yangın Kulesi Anıt Müzesi' ve 'Arkeoloji ve Kültür Tarihi Müzesi' ile iki yeni müzeye daha kavuştu...

İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mahallesi İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüs Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Bahçeköy Mahallesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesinin Bulunduğu 2 Ada 6 Parsele Ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Üniversitesi 453 sözleşmeli personel alıyor! KPSS'den en az 50 puan alanlar dikkat! Şartlar peş peşe açıklandı!

İstanbul Üniversitesi 453 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Peki İstanbul Üniversitesi personel alımı ne zaman? İşte merak edilen ayrıntılar...

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa için 105 sözleşmeli personel alımı yapılacak! İşte personel alım detay ve kadroları

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü sağlık birimleri bünyesinde istihdam edilmek üzere 105 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Adaylarda aranan genel şartlar, kadro ve kontenjan bilgisi, başvuru süreci ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

İstanbul Üniversitesi Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacak! İşte şartlar

İstanbul Üniversitesi, sözleşmeli bilişim personeli alım ilanını açıkladı. Üniversite, alımların 8 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Başvuru herkese açık! Cerrahpaşa Rektörlüğü sözleşmeli personel alımı yapacak! Bu ilanları kaçırmayın!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü sözleşmeli personel alımı yapacak! Bu ilanları kaçırmayın! Cerrahpaşa Rektörlüğü toplamda 109 Sözleşmeli Personel istihdam edecek.

İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mahallesi İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüs Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mahallesi İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüs Alanına İlişkin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şeker, kentsel dönüşümün yasal adımlarla hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen gayrimenkul TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen bir taşınmaza dair çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 

Prof. Dr. Melek Okyar'dan müsilaj açıklaması! Marmara Denizi'nde...

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, Marmara Denizi'ndeki müsilaja ilişkin son durumu değerlendirdi. Müsilaj ne durumda? İşte detaylar...

İstanbul Üniversitesi Kartal depremine ilişkin rapor hazırladı!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri tarafından, dün İstanbul'da yaşanan merkez üssünün Kartal olduğu açıklanan sarsıntıyla ilgili ön inceleme raporunu hazırladı.

İstanbul Üniversitesi müzeleri Haberi

İstanbul Üniversitesi müzeleri

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kampüsü içerisinde yer alan tarihi yangın kulesi müze oldu. Üniversiteden yapılan açıklamada, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsisli bulunan Beyazıt yangın kulesinin müzeye dönüştürülmesi için müracaat yapıldığı belirtildi. İnceleme sonucunda kule Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilerek müze statüsüne kavuşturuldu ve 'İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yangın Kulesi Anıt Müzesi' adını aldı. 


EDEBİYAT'IN ALT KATINDA 

Bunun yanı sıra, Edebiyat Fakültesi Prehistorya Ana Bilim Dalı'nda hizmet vermiş öğretim üyeleri tarafından oluşturulan koleksiyonlar da, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü uzmanlarınca yerinde yapılan incelemeler sonucunca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilerek müze statüsüne kavuşturuldu ve resmen 'İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Kültür Tarihi Müzesi' adını aldı. Müze, Edebiyat Fakültesi alt katında gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra açılacak. 


ÖNCEKİ MÜZELER 

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Şu ana kadar...